Hlavní obsah

O nejlepší herce v anketě Českého lva se bude hlasovat na Seznam.cz

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záštitu nad anketou o nejoblíbenějšího herce/herečku v cenách České filmové a televizní akademie Český lev přebrala letos společnost Seznam.cz, která je zároveň mediálním partnerem. Anketu bude podporovat řada webových stránek provozovaných společností včetně serverů Novinky.cz a Super.cz.

Foto: Archiv Ankety Český lev

Článek

V anketě České filmové a televizní akademie (ČFTA) Českého lva budou nominováni automaticky všichni představitelé hlavních rolí z filmů, které byly do soutěže v příslušném roce přihlášeny. Veřejnost si tak bude moci v rámci cen Český lev sama vybrat nejoblíbenějšího českého žijícího herce a herečku.

Diváci budou hlasovat na stránce Ceskylev.seznam.cz.

Společnost Seznam.cz si klade za cíl dostat anketu do povědomí široké veřejnosti. „Stránky Seznam.cz, coby jedničky českého internetu, denně navštěvují milióny lidí. Mnoho z nich se zajímá i o českou kulturu a český film. Proto chceme anketu o Neoblíbenějšího herce/herečku přiblížit co nejširší veřejnosti a založit tak novou dlouhodobou tradici,“ vysvětlil Michal Vodák, marketingový ředitel společnosti Seznam.cz.

„Jsem velice rád za spolupráci společnosti Seznam.cz s Výročními filmovými cenami Český lev a věřím, že tato spolupráce pomůže především propagaci české kinematografie,“ dodává k tomu výkonný ředitel ČFTA a producent Českého lva Petr Vachler.

Předávání bude moderovat Lucie Bílá

Na internetových stránkách Ceskylev.seznam.cz se hlasování spustí 13. února a potrvá do 29. února. Lidé mohou hlasovat pouze jednou, přičemž každý má dva hlasy - jeden pro herce a jeden pro herečku. Účastníci soutěže mohou vyhrát dvě vstupenky na slavnostní vyhlášení a předávání cen, které držiteli umožní vstup i na afterparty s herci a herečkami.

Slavnostní vyhlášení ankety Českého lva proběhne večer 3. března, jež může veřejnost sledovat v rámci přímého přenosu. Předávání cen bude moderovat dlouholetá česká slavice Lucie Bílá. Výherci anket obdrží od společnosti Seznam.cz věcný dar.

Společnost Seznam.cz se zároveň stala novým hlavním mediálním partnerem cen filmové a televizní akademie Český lev. Českého lva budou podporovat také komunitní sociální sítě Lidé.cz, kde budou probíhat chaty s filmovými tvůrci, s herci i herečkami. „Věříme, že propojením internetového a filmového světa posílíme zájem nejen o českou kinematografii, ale i o internetové služby, které nabízíme,“ dodal Vodák.

Křišťálová soška lva je filmovým hercům, herečkám, režisérům, nebo samotným filmařům udělována od roku 1993 v několika různých kategoriích. Filmy jsou hodnoceny na základě hlasování členů České filmové a televizní akademie. Mezi členy ČFTA jsou zejména Českým lvem ocenění herci a filmoví tvůrci.

Reklama

Výběr článků

Načítám