Hlavní obsah

Nové knihy - Ondřej Hejma, John Kerr, Janet Evanovichová, L. J. Smith a Masaši Kišimoto

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových titulů připomeňme memoárový román zpěváka a muzikanta Ondřeje Hejmy. Vycházejí dvě předlohy filmových zpracování, a sice romány z pera Američanky Janet Evanovichové a Johna Kerryho. Pokračují upíří příběhy amerického autora L. J. Smithe i romantické zážitky hrdinů jeho rodačky Meg Cabotové. Nádavkem pokračování komiksu Japonce Masaši Kišimota.

Článek

Ondřej Hejma:

Fejsbuk

Nové knihy

Eminent, 304 stran, 249 Kč

John Kerr:

Nebezpečná metoda

Nové knihy

Kniha, založená na letech výzkumu a nově objevených dokumentech v polovině sedmdesátých let minulého století, popisuje začátky nového vědního oboru - psychoanalýzy. Poprvé odkrývá příběh osudové rivality mezi Carlem G. Jungem a Sigmundem Freudem, který zároveň poznamenal další vývoj nové disciplíny. Důvod, proč se tyto dvě mimořádné osobnosti rozešly, nachází Kerr mimo jiné v ženě, která stála mezi oběma muži. V knize ukazuje, jak hluboce vývoj analýzy ovlivnilo to, co se o sobě její zakladatelé navzájem dozvěděli, a jak se snažili z těchto informací co nejvíce vytěžit. Příběh vypráví i stejnojmenný film Davida Cronenberga s Keirou Knightleyovou.

Prostor, přeložil Manes Mendoza, 640 stran, 495 Kč

Janet Evanovichová:

Za všechny prachy

Nové knihy

BB art, přeložila Blažena Kukulišová, 240 stran, 229 Kč

L. J. Smith:

Upíří deníky – Před půlnocí

Nové knihy

Fragment, přeložila Lucie Schürerová, 256 stran, 199 Kč

Meg Cabotová:

Jak začíná láska

Nové knihy

Melissa Fullerová je redaktorka společenské rubriky v časopise New York Journal, žije poměrně poklidným životem do té doby, než je sousedka přepadena a v kómatu převezena do nemocnice. V bytě této starší dámy zůstává doga a dvě kočky, kterých se Melissa ujme. Po čase se jí podaří vystopovat sousedčina synovce Maxe, jehož požádá o pomoc. Tento známý módní fotograf a playboy má však jiné plány, než se starat o tetina zvířata, a tak místo sebe pošle kamaráda, který mu ještě ze studií dluží službičku. Situace se komplikuje, když se do sebe Melissa s domnělým Maxem zamilují.

BB art, přeložila Tamara Vosecká, 336 stran, 249 Kč

Masaši Kišimoto:

Naruto 5 – Vyzyvatelé

Nové knihy

Během tréninku na nindži tři studenti, Naruto, Sakura a Sasuke, ovládli nové bojové techniky, potýkali se s nebezpečnými zabijáky a potáceli se na hranici života a smrti. Teď je ale čeká cosi mnohem děsivějšího: školní zkoušky. Tři aspiranti na titul nindža jsou přihlášeni, ale pokud zkoušky nesloží, nemají šanci na další postup. Ani netuší, co všechno je čeká a jak tvrdé a nelítostné chvíle prožijí. Pokud je nezabijí přísné testy schopností, tak to spolehlivě udělají jejich kolegové. A co hůř. Mohou projít pouze jako tým. A tým je tak silný, jako jeho nejslabší článek – Naruto.

Crew, přeložil Jan Horgoš, 120 stran, 299 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám