Hlavní obsah

Sak Noel, Skindred, Molotov i Knechtová zahrají na letošním Sázavafestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci letošního Sázavafestu se mohou těšit na velšskou skupinu Skindred, mexickou kapelu Molotov nebo Katarinu Knechtovou ze Slovenska. Doplňují tak již dříve oznámená speciální vystoupení tuzemských formací Mňága a Žďorp a Sto zvířat, informovala o tom za pořadatele Barbora Quastová. Letošní 12. ročník se bude konat 2. až 5. srpna v Benešově u Prahy.

Článek

"Po odhalení novinky v podobě haly Dance mania pro 5000 lidí přicházejí pořadatelé festivalu s prvním známým zahraničním dýdžejem, své umění v hale předvede Sak Noel," uvedla Quastová.

Dýdžej Sak Noel se proslavil především svým hitem Loca People, který se loni držel na vrcholku hitparád v Nizozemsku, Kanadě, Francii, Argentině, Rusku a v mnoha dalších zemích. Úspěch tohoto tanečního hitu podtrhuje 50 miliónů zhlédnutí na YouTube.

Kombinací punku, rocku, metalu, reggae i elektronické muziky se na letošním Sázavafestu představí muzikanti z kapely Skindred, jejichž loňské album Union Black poukazuje na různorodost Británie. Další zahraniční účastník Sázavafestu skupina Molotov je známa hravými, převážně španělskými texty, které často obsahují politický podtext kritizující například imigrační politiku v USA.

Knechtová se do povědomí tuzemského publika zapsala zejména svým působením v kapele Peha a jejich hitem Spomaľ. V současné době se chystá na vydání sólového alba ve spolupráci s bubeníkem a spolupracovníkem britské kapely Depeche Mode Christianem Eignerem. Více informací lze najít na www.sazavafest.cz.

Jubilea kapel i Michaela Viewegha

Pořadatelé již dříve oznámili, že na Sázavafestu připomenou padesátiny spisovatele Michala Viewegha a čtvrt století od založení skupiny Mňága a Žďorp. Kapela Sto zvířat se pak v létě chystá k tomu, že na festivalu zahraje celkem 100 písní ve třech žánrových blocích.

Loňský Sázavafest zakončilo 6. srpna vystoupení britského dua Hurts. V areálu Zelený ostrov v Benešově se od 4. srpna představilo zhruba 150 domácích i zahraničních účinkujících.

Mezi nimi byli mimo jiné Xindl X, britská skupina The Subways, Michal Pavlíček s dýdžejkou jménem Lucca, zpěvačka Jana Kirschner, Chinaski, Tomáš Klus, Tata Bojs, Cartonnage, houslový virtuos Jaroslav Svěcený se slovenskou skupinou Cigánski diabli, jedním z vrcholů festivalu bylo vystoupení německé kapely Alphaville. Závěrečný program sledovalo 17 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám