Hlavní obsah

Alexander Hemala střídá na TV Barrandov Okamuru, ten skončil, dřív než začal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tomio Okamura, který měl spolu s moderátorkou Martinou Kociánovou uvádět od příštího pondělí v 19.55 na TV Barrandov nový diskusně publicistický pořad Dobrý večer, Česko!, s moderováním skončil dříve, než se mohl na televizní obrazovce zabydlet. Jako první o tom informoval server Super.cz. Jeho roli převezme od středy 1. února legendární hlasatel bývalé Československé televize Alexander Hemala.

Foto: Petr Horník, Právo

Martina Kociánová a Tomio Okamura ještě v době, kdy měl s televizí dobré vztahy.

Článek

Důvodem výměny jsou vnitřní spory mezi Okamurou a televizí ohledně výběru jednoho hosta do zmíněného pořadu.

"V situaci, kdy není možné některá témata diskutovat a přístup na obrazovku mají či nemají jen vybrané osoby, jde o zcela jiný formát, než na jakém jsme se vzájemně dohodli," uvedl Okamura. Podotkl, že rozhodnutí majitele TV Barrandov respektuje, nechce ale moderovat pořad, který by "vědomě zkresloval veřejné mínění" .

Televize rozhodnutí respektuje, ale s důvody nesouhlasí

„TV Barrandov respektuje rozhodnutí původně angažovaného Tomia Okamury relaci opustit ještě před začátkem vysílání, ačkoliv se jeho stanovisko dozvěděla až od zástupců médií,“ opáčil ve čtvrtek ředitel programu TV Barrandov Janis Sidovský.

Okamura měl některým médiím na vlastní pěst ve středu sdělit, že vypovídá smlouvu o moderování Dobrý večer, Česko!, a to z důvodu zákazu rozhovoru s předsedou Lékařského odborového klubu Martinem Engelem.

Televize Barrandov tvrdí, že nic Okamurovi nezakázala, ale že s rozhovorem s Engelem počítala až do dalšího týdne. „Je ve výlučné pravomoci provozovatele televizního vysílání určovat dramaturgii jím vysílaných pořadů,“ reagoval za TV Barrandov Sidovský.

Nechtěli Engela ani Dobeše, tvrdí Okamura

O svých výhradách a případném odchodu prý Okamura jednal se šéfredaktorem TV Barrandov Jaroslavem Spěváčkem. Není podle něj pravdou ani to, že dostal informaci, že má být rozhovor s Engelem přeložen na vysílání na další týden.

"Mně bylo včera (ve středu, pozn. red) sděleno, že zákaz pana Engela je konečný, a že ´přes to nejede vlak´," uvedl ve čtvrtek. Při jednání se Spěváčkem se Okamura prý navíc dozvěděl, že byl zamítnut i další navržený host, ministr školství Josef Dobeš (VV).

Vlastníkem TV Barrandov je akciová společnost Barrandov Televizní Studio. Největší podíl v ní kontroluje společnost Moravia Steel, v níž má hlavní slovo podnikatel Tomáš Chrenek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám