Hlavní obsah

Nová alba: Vzpomínka na The Doors i vzpomínky Chrise Isaaka

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdůležitější položkou tohoto týdne je paradoxně minulost. Warner Music vydali album amerických The Doors nazvané L.A. Woman a připomínají tak jeho loňských čtyřicet let. Chris Issak svou novinku Beyond The Sun vydal v Americe již loni v říjnu, ale do Evropy se s ní sune až nyní. Jsou na ní staré hity starých bardů.

Článek

The Doors: L.A. Woman (40 Anniversary Edition)

Nová alba

Zdálo by se, že k celkově šestému a zároveň poslednímu studiovému albu legendární americké kapely The Doors L. A. Woman (vyšlo 29. dubna 1971) už nelze nic dodat. U příležitosti jeho loňských čtyřicátin je tu ale opět. Asi vůbec nejbluesověji orientované album čtveřice Doors kdysi překvapilo vyhazovem předchozího producenta Rothschilda a velkou šancí pro nahrávacího inženýra Bruce Botnicka.

Dva měsíce ve studiu v L.A. daly vzniknout deseti skladbám, včetně hitů Love Her Madly a Riders On The Storm. Ví se, že krom dotáček kláves to šlo do pásu vlastně live, že plánované koncertní promo turné skončilo už po druhém vystoupení Morrisonovým zhroucením a že jeho následný výlet do Paříže trval jen do 3. července 1971, kdy tam zemřel. Bylo mu oněch rockově prokletých sedmadvacet…

Warner Music

Chris Isaak: Beyond The Sun

Nová alba

Pětapadesátiletý kalifornský zpěvák a herec Chris Issak se na svém novém albu vrací do počátků rock’n’rollu. Rozhodl se totiž interpretovat písničky starých bardů a vzdát jim tak hold. Na desce jsou skladby, které zná hudební historie z repertoáru Elvise Presleyho, Johnnyho Cashe, Jimmyho Wagese, Jerryho Lee Lewise, Carla Perkinse, Roye Orbisona a dalších.

Aby dosáhl dobového zvuku, nahrával v legendárních Sun Studios přímo v Memphisu. Záměr vyšel. Vznikla sice nepříliš originální, nicméně milá kolekce, na které vzpomíná muž, který se kdysi při poslechu prvních rock’n’rollových es rozhodl, že jeho život bude hudbou naplněný rovněž.

Warner Music

Biohazard: Reborn In Defiance

Nová alba

Poprvé po čtrnácti letech natočila newyorská hardcoreová kapela Biohazard album v klasické sestavě, tedy baskytarista a zpěvák Evan Seinfeld, kytarista a zpěvák Billy Graziadei, kytarista Bobby Hambell a bubeník Danny Schuler. Reborn In Defiance je vzteklý mix hard coru, punku, hip-hopu a metalu. Produkoval ho Tony Wright (dělal mimo jiné s Metallikou nebo Korn) a singlem je hymnická Reborn.

Po nahrávání desky se zpěvák Evan Seinfeld rozhodl z kapely odejít a věnovat se práci v pornografickém průmyslu. „Když jsme se předtím sešli v klasické sestavě, cítili jsme stejnou energii, jako v devadesátých letech. Díky tomu jsme mohli napsat tak skvělé písničky,“ uvedl Billy Graziadei. Na kolekci jsou nicméně především písničky, které evokují sílu kapely v minulosti. Rozhodně ji nedávají do současnosti.

Nuclear Blast

Carnem: Gota

Českou hudební scénu nedávno rozšířila skupina pojmenovaná Carnem. Jde o nový projekt kolem Kateřiny Göttlichové, jinak mimo jiné zakladatelky kapely BraAgas. Spolu s manželem Davidem (Timudej), kytaristou Janem Balcarem (Nukleární vokurky) a dalšími muzikanty natočili album Gota, na kterém osobitým způsobem kombinují world music s elektronikou i popem.

Vlastní náklad

Lacuna Coil: Dark Adrenaline

Dark Adrenaline je šesté album italské skupiny Lacuna Coil, první po třech letech. Nahrávka kapely, u jejíhož mikrofonu stojí zpěváci Cristina Scabbia a Andrea Ferrero, bude letos jedním z nejdůležitějších exportních počinů italské metalové scény. Producentem nahrávky je Don Gilmore, který už dělal například s Pearl Jam, Linkin Park nebo Bullet For My Valentine. Písně kromě metalu přinášejí elementy gotického rocku a alternativy.

EMI Music

Reklama

Výběr článků

Načítám