Hlavní obsah

United Islands vezou hromadu rocku, folku i world music

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

United Islands v červnu opět ovládnou Prahu s kvalitními zahraničními skupinami na mnoha pódiích. Ještě před hlavním programem přijedou nostalgičtí kytaroví Britové Haight Ashbury, zástupci world music Afro Celt System, bluesrockový Popa Chubby nebo již dobře známá flamenco/funková La Shica.

Článek

Festival proběhne na Střeleckém, Slovanském a Dětském ostrově, na Kampě a Janáčkově nábřeží 21. až 23. června a bude zdarma. Jednou z hvězd má být taneční sestava Kraak and Smaak, celkově má přijet až 100 kapel. Navíc proběhne po celý rok 20 klubových koncertů.

Pořadatel David Gaydečka doufá, že United Islands naruší svým optimismem nervózní časy. „Dovezeme mnoho kapel, často takové, které budou koncertovat v ČR poprvé, a věříme, že se najde dost lidí, kteří budou mít chuť poznávat nové.“

Klubové koncerty, na něž je nutno mít lístek na rozdíl od hlavního programu, byly rozděleny do tří sérií. United Islands Reloaded do klubů přivážejí kapely a interprety z minulých ročníků festivalu United Islands. Aktuální hudební trendy a novinky z mezinárodní klubové scény bude prezentovat série United Islands Exit a United Islands Garage se soustředí na folk, blues, rock'n'roll a jazz.

Foto: United Islands

Haight Ashbury

V úterý 24. 1. zahajují britští Haight Ashbury v Paláci Akropolis. Jde o nostalgickou trojici, která si ulítla na kalifornském létě lásky 1968 a jakoby se v nich reinkarnovali Mamas & Papas. Jejich ladné vokály se líně přelévají jako horká čokoláda a inspirují k dennímu snění.

Trochu bláznivá Russkaja zahraje v Lucerna Music Baru 16. února. Ska se u nich spolčilo s ruskou dumkou a nebojí se ani tvrdého rocku a zappovského humoru.

Foto: United Islands

Popa Chubby

Tři světoví písničkáři Reed, Darling, Lavash obsadí 8. března malou Lucernu a 14. března je tam vystřídá newyorský bluesrockový kytarista Popa Chubby.

V Česku již známá španělská hvězda La Shica se objeví 4. dubna v Divadle Archa. Flamenko, funk a brazilské rytmy se u ní střídají s jímavými baladami. Převážně jde však o taneční proud neklidné temperamentní hudby od půvabné zpěvačky, která svou energií strhla pražské publikum už před pár lety.

Devátého května koncertuje ve velké Lucerně Afroceltsoundsystem, jde o první koncert docela významného jména world music v pražském sále.

Reklama

Výběr článků

Načítám