Hlavní obsah

Pražský koncert Black Sabbath zatím nemoc kytaristy neohrožuje

Novinky, Stanislav Dvořák

Mezi fanoušky nejstarší aktivní metalové instituce Black Sabbath se v těchto dnech šíří obavy, aby pražský koncert v létě nezrušili kvůli léčbě nádoru kytaristy Tonyho Iommiho. Podle aktuálních zpráv světového tisku je ale Iommi při síle a normálně pracuje.

Foto: DAVID MCNEW, Reuters

Kapela Black Sabbath při ohlášení svého návratu, zleva Bill Ward, Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Tony Iommi

Článek

Baskytarista Geezer Butler řekl BBC, že zpráva o vážné diagnóze kapelu spíše nakopla. Nedávno obnovená sestava se rozhodla pokračovat v nahrávání studiové desky na vhodném místě v Anglii, aby kytarista mohl hrát a současně se léčit. Jeho nemoc je v raném stádiu a nemluví se o přímém ohrožení života.

Iommi je podle Butlera v dobrém stavu i psychicky, dokonce už během léčby napsal dvě písně a pořád pracuje.

"Dnes jsme zase nahodili motory v Tonyho domácím studiu. Tony nemá ani náznak  deprese kvůli diagnóze a už napsal hudbu ke dvěma písním. Musím říct, že nás to všechny nakoplo, je skvělé slyšet, jak zase chrlí ty riffy," napsal na své osobní stránky.

"Chtěl bych poděkovat za všechny ty milé podpůrné emaily, které chodí na tyto stránky, dodávají Tonymu kuráž a dobrý pocit. Opravdu to pomáhá, nejen Tonymu, ale nám jako skupině. Pozvedá to ducha a obnovuje důvěru v tenhle špinavý svět."

Foto: Profimedia.cz

Black Sabbath

Black Sabbath mají zahrát 6. 6. 2012 v pražské O2 Aréně. První zpráva o návratu Black Sabbath se objevila v srpnu 2011 v britském listu Birmingham Mirror. Prozradil to Tony Iommi, který se vzápětí začal rozčilovat, že nic takového neřekl. V novinách ale doslova citovali Iommiho větu: "Opravdu se na to těšíme (na návrat) a ty věci, co píšeme, jsou skutečně dobré, blíží se to starým původním písním."

V listopadu se pak konala tisková konference v Los Angeles, kde skupina konečně oficiálně potvrdila návrat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám