Hlavní obsah

Filmové premiéry - Happy Feet 2, Děti moje a Láska je láska

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vstupuje do kin pokračování populárního animovaného filmu Happy Feet, George Clooney se představuje jako otec na plný úvazek ve snímku Děti moje, a o tom, že láska květe v každém věku a nezná žádné hranice vypráví český film Láska je láska.

Upoutávka na film Děti moje (v kinech od 19.1.2012)Video: Bontonfilm

 
Článek

Happy Feet 2

Filmové premiéry

V pokračování oscarového animovaného filmu Happy Feet se diváci se vrací do nádherné krajiny Antarktiky ve formátu 3D. Mumble, mistr stepu, má problém, protože jeho drobounkého syna Erika tanec nebaví.

Upoutávka na film Happy Feet 2 (v kinech od 19.1.2012)Video: Warner Bros.

Erik uteče pryč a potká tučňáka Svena, který umí lítat! Mumble nemá oproti tomuto charismatickému tučňákovi šanci. Ale celá situace se má ještě zhoršit... Naštěstí dá Mumble dohromady národ tučňáků a všechny druhy nádherných stvoření od drobných krevet až po sloní tuleně, aby vše bylo zase v pořádku.

Happy Feet 2, USA 2011, 100 min., animovaný, režie: george Miller,v českém znění: Vojtěch, Kotek, Tereza Bebarová, (zpívá Tereza Černochová), Jonáš Zima (zpívá Jana Zenáhlíková), Michal Suchánek, Richard Genzer, Otakar Brousel ml. a další.

Děti moje

Dva Zlaté Glóby pro nejlepší filmové drama a nejlepšího herce v dramatu George Clooneyho získal film režiséra Alexandra Paynea (Bokovka) Děti moje. Vznikl podle románu Kaui Hart Hemmingsové a je příběhem úspěšného bohatého právníka Matta Kinga. Ten vedl do začátku vyprávění evidentně velmi pohodlný život, přičemž jako manžel a otec určitě nepatřil k těm ukázkovým.

Filmové premiéry

Ale manželčina nehoda, po níž upadla do kómatu, všechno mění. Matt se stává se z minuty na minutu jediným rodičem dvou dcer, desetiletého fracka a sedmnáctileté rebelky. S tímto faktem se musí nejen vyrovnat, musí také obě holky zvládnout, a že to nebude snadné, je nabíledni...

Děti moje, USA 2011, 115 min., režie: Alexander Payne, hrají: George Clooney, Shailene Woodleyová, Amara Millerová a další.

Láska je láska

Upoutávka na film Láska je láska (v kinech od 19.1.2012)Video: BlueSky

Nový český film debutujícího scenáristy Martina Horského a zkušeného režiséra Milana Cieslara Láska je láska upomíná názvem na někdejší hit Lucie Bílé a na plátně ho uvádí citát z Malého prince o tom, že správně vidíme jen srdcem. Vypráví několik příběhů o lásce, která kvete v každém věku, přičemž tím stěžejním je vztah mladé nevidomé klavíristky a rómského chlapce. Vedle první lásky je tam i ta pozdní, dále láska ke stejnému pohlaví a také láska k marihuaně.

Láska je láska, ČR 2012, 108 min., režie: Milan Cieslar, hrají: Aneta Krejčíková, Maciej Cymorek, Petr Nárožný, Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Eliška Balzerová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám