Hlavní obsah

Nové knihy: Kinsellaová, Čechova, Hammerovi, Carter a Hargreaves

Novinky tohoto týdne zahájíme knihou britské bestselleristky Sophie Kinsellaové, pokračujeme originálním pohledem Dory Čechovy, ženy narozené ve vlaku Moskva–Praha, dánskou detektivkou Lotte a Sørena Hammerových, oceňovanou celým světem, a příběhem scenáristy Chrise Cartera, původem Itala, narozeného v Brazílii a žijícího nyní v Londýně. Nádavkem jeden titul literatury faktu od britského autora Richarda Hargreavese o době končící 2. světové války.

Článek

Sophie Kinsella:

Dokonalá nevěsta

Nové knihy

V osmnácti je onoho nádherného oxfordského léta Milly ochotná téměř k čemukoli a když se jí Allan, který se stal součástí jejího nového vzrušujícího života, zeptá, zda by si ho nevzala, aby mohl zůstat v zemi, nezaváhá ani na vteřinu. O deset let později je však Milly někdo naprosto jiný. Je zasnoubená se Simonem – bohatým, seriózním člověkem, který ji považuje za téměř dokonalou ženu – a čeká ji obrovská a nákladná svatba. Svá tajemství v sobě uzamkla tak bezpečně a hluboko, až se téměř sama přesvědčila, že neexistují – dokud ji pouhé čtyři dny před svatbou minulost nedohoní.

BB art, přeložila Daria Dvořáková, 280 stran, 249 Kč

Dora Čechova:

Nechtěl jsem být Leninem

Nové knihy

Povídkový soubor nabízí současné Rusko v krystalické podobě, jak ho známe z klasické literatury. Čtivý střet klasiky a dnešní šedi, honosné minulosti a banální přítomnosti, tužeb a životní reality. V luxusním mrakodrapu na Karamyševském, v šachtách Metra 2 i na dače v Zagorsku, tam všude nachází autorka ty, jejichž životy probíhají jinak, než zamýšleli. Tichý smutek, humor, lehká nostalgie a neomylná schopnost přežít provází čtenáře na každé stránce.

Labyrint, 150 stran, 195 Kč

Lotte a Søren Hammerovi:

Bestie uvnitř

Nové knihy

Jednoho rána najdou děti ve školní tělocvičně něco opravdu děsivého. Pět nahých a zmrzačených těl visí ze stropu tělocvičny. Pro komisaře Konrada Simonsena a jeho oddělení vražd představuje případ velkou hádanku. Pátrání dlouho nepřináší odpovědi na základní otázky: Co bylo motivem? A proč byla vražda pěti mužů pečlivě naaranžována jako hromadná poprava? Je pachatel jeden, nebo má vraždy na svědomí organizovaná skupina? Dřív než od policie získává dánská veřejnost informace z rafinované kampaně v tisku a celý případ se rázem jeví ve zcela jiné perspektivě. Je možné, aby vrah byl zároveň obětí?

Host, přeložila Michaela Weberová, 440 stran, 299 Kč

Chris Carter:

Dvojitý kříž

Nové knihy

Popravený vrah ožívá a pokračuje ve svém zrůdném díle. Nebo se jeho odkazu chopil šílený napodobitel? Či snad za hrůzné činy pykal nevinný? Žádná z těchto možností není právě lákavá – a je na osamělém detektivovi Rogeru Hunterovi, aby případ vyřešil. Půjde i o něboh a možná přitom hodně ztratí. Hlavní obětí se má totiž ve čtivém a napínavém thrilleru Chrise Cartera stát právě on. Pod luxusem a září neonů města Los Angeles kvasí zločin, temnější než noc…

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 344 stran, 249 Kč

Richard Hargreaves:

Němci v Normandii

Nové knihy

Kniha čerpající z dopisů, deníků, vyprávění z první ruky, písemných záznamů jednotlivých divizí, novinových článků z té doby i oficiálních dokumentů, předkládá živý a často hrůzostrašný obraz života těch, kdo pro Hitlera hájili proslulý Atlantický val. Víra ve vítězství se rychle přeměnila ve zklamání. Od osmého června bylo každému německému vojákovi na západě zřejmé, že se nepřítel pevně uchytil na francouzské půdě. Když se spojeneckým jednotkám podařilo v druhé polovině července 1944 provést průlom, německé linie se zhroutily a byly dobyty spojeneckými jednotkami.

BB art, přeložil Radim Klekner, 384 stran, 299 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám