Hlavní obsah

Marika Gombitová po letech oslovila své fanoušky

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Slovenská zpěvačka Marika Gombitová (54) prolomila několikaleté mlčení a v pátek v živém přenosu Slovenské televize telefonicky oslovila své fanoušky. „Hluboce se před vámi skláním a děkuji vám za trpělivost,“ řekla Gombitová.

Foto: Kubáni Samuel, ČTK

Slovenští zpěváci Miroslav Žbirka a Marika Gombitová v roce 2001

Článek

V průběhu živého vysílání programu Legendy popu Gombitové zatelefonoval přímo ze studia její dvorní textař Kamil Peteraj. Diváci ve studiu neskrývali dojetí, když Gombitová řekla: „Chci moc poděkovat všem divákům a mrzí mě, že tam nemohu být s vámi. Když mi to dovolí zdravotní stav, tak vystoupím.“ Tento příslib odměnili diváci ve studiu bouřlivým potleskem ve stoje.

Marika se už léta neobjevuje na veřejnosti a nekomunikuje ani se svými fanoušky. Naposledy se objevila před čtyřmi lety ve vysílání rádia Viva a na veřejnosti naposledy vystoupila před 11 lety v pořadech Sportovec roku a Slávik. Před časem vyměnila pečovatelku a přestěhovala se do nového bezbariérového bytu v bratislavské Petržalce.

Osudová nehoda

Gombitová byla členkou úspěšné skupiny Modus. V roce 1980 po koncertě v Brně ji vezla kamarádka po zasněžené dálnici do Bratislavy. Její automobil dostal smyk, přeletěl do protisměru, sjel z dálnice a několikrát se převrátil. Po nehodě skončila zpěvačka na invalidním vozíku. Nepomohla ani operace v Moskvě.

Marika v dalších létech vystupovala na Bratislavské lyře, natáčela nové písničky a nazpívala duet s Karlem Gottem. V roce 1983 zpívala v pražské Lucerně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám