Hlavní obsah

Lamb přijedou do Prahy a Brna s novým albem 5

Novinky, olk

Andy Barlow a Lou Rhodes přijedou po třech letech opět do Prahy a dokonce i do Brna. Jejich skupina Lamb vydala skvělé nové album 5, které přijedou českým posluchačům představit osobně 4. února do KC Vltavská a 5. února do brněnské Flédy.

Foto: D Smack U

Lou Rhodes a Andy Barlow

Článek

Britská skupina Lamb vznikla už před šestnácti lety. Tvoří ji zvukový mág Andy Barlow a božská zpěvačka Lou Rhodes. Společně vydali pět studiových alb, několik výběrových, nespočet singlů a mají za sebou především koncerty, z nichž posluchači odchází v úžasu. Jediným takovým koncertem byl u nás v roce 2009 beznadějně vyprodaný v Lucerna Music Baru. Po rozpadu kapely přijela ještě v roce 2010 sama Lou Rhodes, aby představila dvacet skladeb i ty nejznámější ze společenského pera.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Lou Rhodes v Praze

Jejich první album Lamb z roku 1996 bylo stejně jako druhé Fear of Fours z roku 1999 poměrně dost experimentální. Velký zlom přišel v roce 2001 albem What Sound, které obsahuje jedenáct skladeb mixující elektroniku, trip hop, ambient s nečekaně silným hlasem samotné Rhodes. Právě odtud pochází jejich nejznámější skladba Gabriel.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Britská skupina Lamb na koncertě v pražském Lucerna Music Baru

V roce 2003 vydávají své poslední album Between Darkness and Wonder, které sice u svých fanoušků i velkých hudebních redakcí nevyvolalo ovace, přesto přináší mnoho silných skladeb. V roce 2004 byl ohlášen rozpad kapely, aby v roce 2009 mohl být ohlášen krátkodobý reunion, během něhož Lamb odehráli především živé koncerty s tím nejlepším, co měli v zásobě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Britská skupina Lamb na koncertě v pražském Lucerna Music Baru

V roce 2011 přichází páté album příznačně nazvané 5, na němž Andy pracoval pět měsíců. Nejsilnějšími skladbami jsou jednoznačně Another Language, Butterfly Effect a Back To Beginning, kterému do duetu propůjčil hlas i Damien Rice. Ohlas fanoušků na novinku je nečekaně příznivý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám