Hlavní obsah

Komedie, která se zamotala sama do sebe

Novinky, Stanislav Dvořák

Slušně začínající komedie, která se postupně zamotává a ztrácí šťávu, toť Láska je láska Milana Cieslara. Jako televizní filmeček by asi prošla, v kině už moc velkou radost neudělá.

Foto: Blue Sky

Petr Nárožný a Eliška Balzerová patří k tomu nejlepšímu, co film nabízí.

Článek

Nefunkční rodina úpí pod matkou-generálem, syn skrývá svou orientaci, otec si raději schovává pivo a vzpomíná na mladá léta, kdy hrál fotbal. To by při pečlivém zpracování stačilo na samostatný film, režisér ale doplnil ještě slepou dívku, která se zamiluje do Roma, a babičku, která pěstuje s vnukem „hulení“.

Zatímco matka brutálně předělává homosexuála na „normálního zdravýho kluka“, dívka prožije zklamání, neboť její hoch jí nalhal cosi o svých blond vlasech (má to být údajně Rom).

Několik zábavných momentů a částečně dobré obsazení táhne „lásku“ nahoru, překonstruovanost scénáře a podivně nelogické detaily v jeho realizaci jsou však takovým balvanem na noze, že se to celé jen tak tak drží na hladině.

Marihuanová babča

Zábavná je tu především marihuanová babča Eliška Balzerová tím, jak je v pohodě, a matka Simona Stašová tím, jak vůbec není v pohodě. Její postava urputně modeluje rodinu k obrazu svému, který se však nikdy nesetká s realitou, protože se snaží změnit nemožné. Z televizního fotbalového pivaře chce mít moderního muže snů a z homosexuála zase lamače dívčích srdcí. Ani chvíli se nezastaví, aby se zeptala, co chtějí oni.

Slušně jim sekundují Ondřej Vetchý a Petr Nárožný. Charisma a chemii však zcela postrádá mladý pár (jinak šikovné Anetě Krejčíkové role absolutně nesedí), který dědečka přivede do hrobu.

Navíc děj pronásledují bizarnosti, nad kterými zůstává rozum stát. Mluví se třeba o tom, že mladík, který chodí se slepou dívkou, je Rom. Přitom ten herec Rom evidentně není a nikdy se nedozvíme, proč mu to všichni říkají. Záhadně vypadá i to, že dědeček umře zrovna v momentě, kdy se narodí dívce dítě, atd.

Celkové hodnocení: 50%     

Reklama

Výběr článků

Načítám