Hlavní obsah

Na Avatara 2 se ještě netěšte, bude se to táhnout roky

Novinky, Stanislav Dvořák

Hned po uvedení komerčního hitu Avatar Jamese Camerona byl ohlášen druhý díl a tato informace nadále platí, jenže čekání může být dlouhé. Střízlivý odhad je podle serveru Cinemablend čtyři roky.

Upoutávka na film AvatarVideo: Bontonfilm

 
Článek

Avatar se pokračování nakonec dočká, protože jeho kasovní úspěch nedá manažerům filmového průmyslu spát. Producent Jon Landau ale varoval, že je to ještě na čtyři roky. Ačkoliv se tvrdilo, že se objeví někdy kolem roku 2013, bude to v nejlepším případě v roce 2016, nebo spíše 2017. James Cameron je fascinován technickými vychytávkami a chce to nejdražší a nejnovější. Vývoj triků ale trvá velmi dlouho.

Landau dále uvedl, že Cameron chce u novinky mít frekvenci 60 snímků za sekundu, což je více než u monstrózního megafilmu Hobit (ten má 48).

V září oznámila herečka Sigourney Weaverová (Vetřelec, Gorily v mlze), že bude mít roli v pokračování Avatara, přestože její postava v prvním díle zemřela. "Žádné strachy, vrátím se," řekla americkému serveru Coming Soon. V prvním Avatarovi hrála Grace Augustinovou. Její postava byla sice smrtelně zraněna, ale režisér James Cameron řekl, že "ve science fiction nikdo neumírá".

3D sci-fi snímek Avatar, který vydělal asi 2,7 miliardy amerických dolarů, má být údajně nejvýdělečnějším filmem v dějinách. Taková označení jsou ale velmi relativní, protože hodnota amerického dolaru během desetiletí poklesla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám