Hlavní obsah

Werichovo Fimfárum míří do francouzských kin

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba v padesáti filmových a digitálních kopiích se vydává do francouzských kin závěrečná část werichovské trilogie Fimfárum do třetice všeho dobrého. Film je uváděn pod názvem Le jardinier qui voulait etre roi (O zahradníkovi, který chtěl být králem).

Článek

Francouzský dabing na rozdíl od Werichova hlasu v češtině pracuje s více herci. Hlavní roli vypravěče a některých dalších postav mluví André Wilms, nominovaný loni na Evropskou cenu za herecký výkon ve filmu Le Havre Akiho Kaurismäkiho. Zahájení distribuce po Francii, které se uskuteční 16. ledna v Českém centru v Paříži, doprovodí výstava pěti filmových dekorací s loutkami. Uvede ji režisér David Súkup, a poté výstava zamíří do předsálí francouzských kin.

Fimfárum do třetice všeho dobrého vidělo od loňské únorové premiéry v ČR a SR takřka 80 tisíc diváků. Zároveň už oběhlo na třicet festivalů celého světa. Do Francie se dostalo díky Visegradskému Exchange fóru, které bylo zorganizováno na loňském AniFestu.

Reklama

Související témata:

Související články

Američané přestávají chodit do kina

Do kin přišlo v USA nejméně lidí za posledních šestnáct let, uvedla CNN. Přestože se lístky zdražují, tržby jsou horší než loni. Propad návštěvnosti byl tedy...

Paranormal Activity 4 jde do kin v říjnu

Další příběh z hororové série Paranormal Activity se do amerických kin dostane 19. října. Na webových stránkách o tom informoval magazín The Hollywood...

Výběr článků

Načítám