Hlavní obsah

Filmové premiéry - Muži, kteří nenávidí ženy, West Side Story, Kazatel Kalašnikov a Love

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vstupuje do kin dlouho očekávaný film Davida Finchera Muži, kteří nenávidí ženy, natočený podle prvního dílu bestselleru Stiega Larssona Milénium. Projekt 100 startuje legendárním americkým muzikálem West Side Story. Snímek Kazatel Kalašnikov je životopisné drama muže, který vyměnil dráhu drogového dealera za poslání: zachránil ve válkou zmítaném Súdánu stovky unesených a osiřelých dětí. A hitem slovenských kin se loni stalo milostné drama mladého filmaře Jakuba Kronera Love – o lásce i penězích.

Upoutávka na film Muži, kteří nenávidí ženy (v kinech od 12.01.2012)Video: Falcon

 
Článek

Muži, kteří nenávidí ženy

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Režisér loňského hitu The Social Network David Fincher natočil první díl bestselleru Stiega Larssona Milénium. Mikael Blomkvist (Daniel Craig) je finanční reportér, odhodlaný očistit svou pověst poté, co byl obviněn z veřejného pomlouvání. Je povolán, aby rozluštil tajemství dávného zmizení milované neteře bohatého průmyslníka. Vydává se na odlehlý ostrov...

V téže době je detektiv společnosti Milton Security Lisbeth Salanderová (Rooney Mara), pověřena úkolem Blomkvista prověřit. Nakonec s ním spojí síly při vyšetřování vraždy Harriet Vangerové. Ačkoliv se Lisbeth distancuje od světa, který ji opakovaně zradil, její hackerské schopnosti a dokonalé soustředění se ukáží jako zcela klíčové.

Muži, kteří nenávidí ženy, USA 2011, 158 min., režie: David Fincher, hrají: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stelan Skarsgard a další.

West Side Story

Upoutávka na film West Side Story (v kinech od 12.1.2012)Video: AČFK

Letošní projekt 100 začíná legendárním filmovým muzikálem West Side Story z roku 1961, který získal 10 Oscarů. Dva newyorské gangy, Tryskáči a Žraloci, stojí proti sobě v nenávistném boji. Riff přivádí mezi Tryskáče Tonnyho, který se zamiluje do Marie, sestry vůdce Žraloků, který nepřipouští jinou možnost, než že si Maria najde přítele v jejich gangu.

Nesmiřitelná nenávist a milenci, jejichž tragická smrt nakonec přináší smíření, aktualizace, která přinesla na plátno problémy imigrace, soužití národnostních menšin a rasové integrace, výtečná hudba Leonarda Bernsteina a skvělá choreografie tanečních čísel, to vše je důvodem, proč tento muzikál i po padesáti letech patří ke špičce žánru.,

West Side Story, USA 1961, muzikál, 151 min., režie: Jerome Robbins, Robert Wise, hrají: Natalie Woodová, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Rita Moreno a další.

Kazatel Kalašnikov

Upoutávka na film Kazatel Kalašnikov (v kinech od 12.1.2012)Video: Forum Film

Film je skutečným příběhem Sama Childerse, bývalého drogového dealera, který změnil svůj život, zasvětil život víře a pak zachránil ve válkou zmítaném Súdánu stovky unesených a osiřelých dětí před hladomorem, chorobami a otroctvím. Muž, který změnil způsob života i sám sebe a násilí a drogy vyměnil za víru v Boha, zasvětil svůj další život právě této pomoci a boji proti Armádě Božího odporu ( LRA), která unášela malé děti a nutila je páchat nepředstavitelné zvěrstva.

„V roce 1992 jsem našel víru v Boha a v roce 1998 jsem v Súdánu našel Ďábla,“ dodává Childers, který se postavil do čela ozbrojených záchranných misí, jejichž cílem bylo pomoct dětem poznamenaným válečnými konflikty, poskytnout jim domov, vzdělání a návrat do běžného života.

Kazatel Kalašnikov, USA 2011, životopisné drama, 129 min., režie: Marc Forster, hrají: Gerard Butler, Michelle Monaghanová, Kathy Bakerová a další.

Love

Upoutávka na film Love (v kinech od 12.1.2012)Video: Falcon

Pod slovem love si představujeme většinou lásku, ale může jít i o peníze. Ve filmu, který se odehrává v současné Bratislavě, jde o obojí. Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, kteří se živí krádežemi aut. jednomu z nich však vstoupí do života studentka Veronika, a časem vyjde najevo pravda o jeho životě.

Kroner natočil love story na pozadí všech současných problémů, jako je hledání práce, drahé pronájmy, korupce na vysokých školách, špatně placené zaměstnání. O svém filmu tvrdí, že je především o lásce a jejích různých podobách, jako je láska k penězům, ke stylu života, přátelská láska a hlavně partnerská láska.

Love, SR/ČR 2011, milostné drama, 90 min, režie: Jakub Kroner, hrají: Michal Nemtuda, Kristina Svarinská, Jakub Gogál a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám