Hlavní obsah

Nové knihy - Thomas W. Young, John le Carré, Lev N. Gumiljov i Bryan Lee O’Malley

Právo, František Cinger

Z čerstvé nabídky nových titulů tohoto týdne připomínám román amerického válečného letce a nyní spisovatele Thomase W. Younga, další špionážní román britského klasika tohoto žánru Johna le Carré i knihu vědce z Petrohradské univerzity Lva Nikolajeviče Gumiljova. Nádavkem dívčí příběh britské spisovatelky Jacqueline Wilsonové i komiks kanadského autora Bryana Lee O’Malleyho.

Článek

Thomas W. Young:

Zajatci bouře

Nové knihy

Letecký bojovník se zkušeností z Kosova, Iráku a Afghánistánu nabízí příběh z posledně jmenované země. K výslechu je přepravován důležitý talibanský zajatec. Během sněhové bouře nad Hindúkušem je letadlo sestřeleno. Pro navigátora Michaela Parsona a tlumočnici seržantku Goldovou začíná boj o přežití v nejnemilosrdnějším koutu světa. Nikoliv jen kvůli drsné přírodě, ale i přičiněním lidí: pronásleduje je Taliban, o loajalitě vesničanů nevědí nic a všechno komplikuje zajatec, který si ze všeho nejvíc přeje, aby byli všichni tři dopadeni.

BB art, přeložil Martin Verner, 232 stran, 229 Kč

John le Carré:

Jeden musí z kola ven

Nové knihy

Do doby studené války opět zavádí autor se svým hrdinou Georgem Smileyem. Ten je mužem nekonečného soucitu, ale jako špion je nesmírně cílevědomým a nemilosrdným protivníkem. Doba je plná nástrah, verbířů ze všech možných stran a skupin. Smiley dostává důležitý úkol: odhalit moskevského krtka, který se před třiceti lety zavrtal do samotného srdce britské špionážní služby, do Cirkusu. Dobrodružný příběh, jak má být.

Mladá fronta, přeložila Veronika Volhejnová, 384 stran, 299 Kč

Lev Nikolajevič Gumiljov:

Od Rusi k Rusku

Nové knihy

Dosud neznámá kniha procházející dějinami ruských státních útvarů ke křesťanské civilizaci na Západě, k Říši středu, k čínské civilizaci na Východě i k Orientu, k islámské civilizaci ve střední Asii. Čtenář tak sleduje dvě linie knihy: vlastní historický děj a pak snahu autora vnést do této masy dějinných událostí jakýsi řád. Je to poučné a na mnoha místech až dobrodružné čtení.

Dauphin, přeložil Bruno Solařík, 350 stran, 498 Kč, e-kniha 121 Kč

Jacqueline Wilsonová:

Sama doma

Nové knihy

Dívčí román zkušené autorky znalé i detektivního žánru uvádí na scénu mladou Lily, která bohužel není sama doma, ale tolik by chtěla být. Starat se o tři mladší sourozence je totiž hodně velká zodpovědnost, která s sebou přináší mnoho zážitků. Když máma odjede na dovolenou se svým novým přítelem a nechá ji spolu se šestiletými dvojčaty Bliss a Baxterem a malou Pixie samotné, je Lily rozhodnutá dokázat, že si umějí poradit i bez dospělých. Pak ale začne hrozit, že jejich tajemství bude odhaleno, a ona si uvědomí, že potřebují nějakou bezpečnější skrýš…

BB art, přeložila Daniela Feltová, 240 stran, 199 Kč

Bryan Lee O´Malley:

Scott Pilgrim 6: Hodina slávy

Nové knihy

Scoot Pilgrim je třiadvacetiletý kluk, co hraje v rockové kapele, má dvě holky a musí se rozhodnout jen pro jednu z nich. Jde o poslední díl ze šestidílné kultovní komiksové série. Šest ze sedmi Ramoniných bývalých ďábelských kluků už Pilgrim vyřadil ze hry a teď by se měl postavit tomu největšímu a nejobávanějšímu – Gideonu Gravesovi. Souboj lásky a věrnosti, zmaru a naděje.

BB art, přeložila Jitka Jeníková, 248 stran, 199 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám