Hlavní obsah

Na Colours of Ostrava přijede Bobby McFerrin a Animal Collective

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenomenální zpěvák Bobby McFerrin a přední skupina americké nezávislé scény Animal Collective vystoupí na letošním ročníku hudebního festivalu Colours of Ostrava. Doplní tak islandskou zpěvačku Björk, která potvrdila svoji účast v prosinci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Bobby McFerrin na vystoupení v Praze

Článek

„U Bobbyho McFerrina, který je sice v České republice častým hostem, půjde o vůbec první open-air vystoupení. V rámci nového programu si s sebou navíc přiveze hosty – vokální trio WeBe3,“ uvádí Zlata Holušová, ředitelka festivalu.

Bobby McFerrin si vystačí jen se svým hlasem a specificky roztančeným tělem. Jde o jednoho z největších vokálních inovátorů a improvizátorů všech dob s ohromující hlasovou technikou. Umí nahradit celou kapelu, vzbudit zdání vícehlasů, zpívat nástrojové party Vivaldiho skladeb a přitom dirigovat orchestr.

Animal Collective představují postmoderní hudební eklektiky s úžasným darem nepředvídatelnosti. „Spontánně přes sebe vrství podněty z experimentálního rocku, psychedelie, tradičního folku, avantgardního popu, minimalismu nebo spirituálního afrického tranzu,“ vysvětlila Holušová.

Za své zatím poslední album Merriweather Post Pavillion byli nominováni na Grammy. Na letošní leden oznámili Animal Collective natáčení nového alba a protože se k tomu kompletně sešli v lesích rodného Baltimoru, dočkáme se určitě nějakého překvapení.

Tamikrest, Maria Franz i The Flaming Lips

K dalším nově potvrzeným kapelám, které doplní Björk, The Flaming Lips nebo Parov Stelar Band patří i malijští Tamikrest, kteří přivezou pouštní hudbu kočovných Tuaregů, geniální libanonský trumpetista Ibrahim Maalouf nebo Euzen, dánská kapela zpěvačky Marie Franz, kterou znají diváci Colours z kapely Valravn.

Letošní 11. ročník Colours of Osrtava se koná od 12. do 15. července 2012 v novém a unikátním prostřední Dolní oblasti Vítkovice. K dalším potvrzeným hostům patří například společný projekt Kronos Quartet, Kimmo Pohjonena a Samuli Kosminena nebo britští Portico Quartet. Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro, v e-shopu na www.colours.cz a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. Současná cena 1390 Kč platí pro dalších 5000 ks nebo nejdéle do 31. ledna 2012.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám