Hlavní obsah

Tony Iommi z Black Sabbath bojuje s rakovinou

Právo, Jaroslav Špulák

Kytarista britské hardrockové kapely Black Sabbath Tony Iommi má rakovinu lymfatických uzlin. Lékaři ji naštěstí objevili v raném stadiu, takže šance na vyléčení je vysoká.

Článek

Skupina k tomu vydala prohlášení a Iommi o tom informoval na svých internetových stránkách. Všichni muzikanti se nyní přesunou z Los Angeles do Londýna, aby Iommi mohl kromě nahrávání nové desky absolvovat i léčbu.

„On i jeho spoluhráči si přejí, aby k němu všichni vysílali pozitivní vibrace,“ uvádí se v prohlášení. V narážce na písničku Iron Man, jednu z nejslavnějších z repertoáru kapely, se v něm dále praví: „Lékaři nyní s Tonym připravují nejlepší plán léčby. Železný muž rock’n’rollu zůstává v dobré náladě a je odhodlán se plně zotavit.“ Black Sabbath loni 11. listopadu ohlásili návrat na scénu v původní sestavě, tedy i se zpěvákem Ozzym Osbournem. V Los Angeles hned začali pracovat na nové desce, přičemž na léto mají naplánované koncerty.

Jeden z nich zasáhne i Prahu, 6. června vystoupí v O2 Areně. V prohlášení týkajícím se Iommiho onemocnění také stojí, že nové album by chtěli vydat letos na podzim. Není zatím známo, jaký vliv bude mít kytaristova nemoc na plánované koncerty. Třiašedesátiletý Iommi spolu se zpěvákem Ozzym Osbournem, bubeníkem Bill Wardem a baskytaristou Geezerem Buttlerem založili Black Sabbath koncem 60. let v Birminghamu. Dnes patří k nejúspěšnějším hardrockovým formacím hudební historie. Prodala dosud na 70 miliónů alb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám