Hlavní obsah

Mít tak za tátu George Clooneyho

Novinky, Stanislav Dvořák

Děti moje režiséra Alexandera Payna líčí, s dojemností místy až svěrákovskou, přerod workholického suchara (George Clooney), kterému ujel vlak lidských vztahů, a všimnul si toho docela pozdě. I šedivý padesátník ale pořád může ledacos zachránit.

Článek

Matt je průměrný právník, který bydlí na Havaji s ženou a dcerami. Netouží po luxusu, nemá sporťák ani jachtu a většinu času tráví v kanceláři. Když jeho žena po nehodě skončí v kómatu, všimne si, že se mu dcery odcizily, a nakonec ho dorazí zprávou, že manželka ho dlouho podváděla s jakýmsi Brianem.

Muž, kterému se rozpadly všechny jistoty, vyráží na bláznivou cestu s dcerami a lehce připitomělým přítelem jedné z nich. Cílem je najít tajemného Briana a pochopit, co se to s rodinou stalo.

Tváří v tvář téměř jisté smrti manželky, Matt úplně přehodnotí svůj život. Velký plán na prodej rodinného pokladu, krásného pozemku na Havaji, ho úplně přestane zajímat a už se ani nechce Brianovi pomstít.

Příroda a tklivé melodie Havaje

Hrdinovo myšlení pomalu přechází z krátkodobého, účelového, k uvědomění si souvislostí přesahujících horizont roku či desetiletí. Místo miliónových zisků upřednostní zachování přírodního dědictví po pěti generacích předků a místo kanceláře tráví volný čas s dcerami, kterým se dřív tolik nevěnoval. Scénář docela věrohodně vystihnul, jak osudová rána v rodině mnohým lidem umožní ujasnit si priority, a nakonec je svým způsobem udělá šťastnými.

George Clooney to skvěle zahrál a působivým bonusem je kamerou ze všech úhlů nasnímaná exotická příroda plus tklivá havajská hudba, která atmosféru posouvá téměř k dokonalosti. Děti moje jsou právem považovány za oscarového kandidáta.

Celkové hodnocení: 90%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám