Hlavní obsah

Nová alba: Bocelli, Janoušek nebo Ocean Versus Daughter

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydavatelé zatím stále mlčí s novými tituly pro letošní rok, a tak připomínáme ty, které před vánočními svátky v tehdejším vydavatelském nápadu trochu zapadly.

Článek

Andrea Bocelli: Concerto: One Night In Central Park

Nová alba

Toskánský tenorista Andrea Bocelli, který doposud prodal po světě více než sedmdesát miliónů alb, uspořádal 15. září výjimečný koncert - vystoupení v newyorském Central Parku, kde ho doprovodila celá řada hvězdných hostů. Jedinečné vystoupení doplnili například Céline Dion, Tony Bennett, trumpetista Chris Botti a kanadský hudebník David Foster.

Součástí bylo i vystoupení sopranistek Any Maríe Martínez a Pretty Yende, houslistky Nicole Benedetti nebo Bryna Terfela. Pomyslnou třešničkou na dortu byla účast Westminsterského symfonického sboru pod vedením Joe Millera. Andrea zde představil ty nejznámější hity své dosavadní hudební kariéry, díky kterým se stal slavným.

Universal Music

Ocean Versus Daughter: Slightly Parted

Nová alba

Slightly Parted je debutové album v Praze usazené mezinárodní kapely Ocean Versus Daughter. Kapela je charakteristická originálním indie symfonicky rockovým zvukem, kde vedle smyčcových nástrojů, syntezátoru a bicích má určující roli klavír a sametový hlas Flanny Sheridan. Album je pestré jak zvukově, tak i v náladách pestré a v inteligentních textech autorky a zpěvačky se setkává vášeň s humorem v obrazech a zážitcích, se kterými se může ztotožnit takřka každý. Housle, violoncello, syntezátory a bicí dodávají písním nové vrstvy a vytvářejí zajímavé zvukové světy, které mohou kdykoli explodovat do těžkotonážního zvukového ataku.

Vlastní náklad

Slávek Janoušek: Dušičky

Nová alba

Písničkář Slávek Janoušek hrající ve dvojici s Lubošem Vondrákem vydává album dětských písní Dušičky s podtitulem Písně nejen pro děti. Krátké a výrazné písně mnohde s poměrně bohatým aranžmá jsou autorsky dílem Slávka Janouška a k polovině písní jsou jako texty použity básně z čerstvě vydané knihy Milion melounů Daniely Fischerové, autorky divadelních a rozhlasových her, povídek a také knih pro děti.

JAN

Hm...: Klukoviny

Nová alba

Česká kupina Hm... vydává dětské album Klukoviny. Je plné písniček se zhudebněnými texty Vítězslava Nezvala, Františka Hrubína, Pavla Šruta, Jiřího Ortena, Josefa Hiršala, Josefa Kainara, Ivana Blatného a dalších. Hm... zhudebňují poezii už šestnáct let, a protože v současnosti mají členové skupiny dohromady již deset dětí, přirozeně obrátili svoji pozornost i na klasickou dětskou poezii.

Vlastní náklad

Reklama

Výběr článků

Načítám