Hlavní obsah

Metallica: bude to takové tvrdší černé album

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká Metallica si vzpomněla na slávu svého starého “černého alba” z roku 1991 a snaží se přesvědčit fanoušky, že něco takového ještě pořád umí. Nová deska, kterou připravují, prý bude “tvrdší verze” tohoto kultovního titulu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Metallica

Článek

Poslední oficiální řadová deska Metalliky byla Death Magnetic. Projekt Lulu s Lou Reedem členové skupiny neprezentují jako album Metalliky a vzhledem ke katastrofálnímu neúspěchu, s jakým se setkal u posluchačů, by na něj asi rádi zapomněli.

Nyní mají osm nových rozpracovaných skladeb. Kirk Hammet řekl, že písničky budou víc  o riffech. “Jestliže Death Magnetic bylo logickým pokračováním And Justice For All, ta další deska bude tvrdší “černé album”. Nebude to tak hluboké a komplexní, půjdeme víc po riffech.”

Jeho kolega Lars Ulrich dodal, že nové písničky budou kratší a osekanější. “Když lidi mluví o starých věcech, myslí tím Justice, ale podívejte se na Harvester Of Sorrow na tom albu. To je pěkně jednoduchá pětiminutová skladba. A Fuel je super naživo. Přemýšlím teď hlavně o kratších písničkách.”

Nedávno skupina potvrdila na svých stránkách, že připravuje i 3D film: “Je tu skutečně 3D projekt, ale ve velmi raném stádiu. Chtěli bychom vám říct víc, ale detaily ještě nejsou vyřešeny.” Ať už půjde o cokoliv, v kinech se dílko objeví až v roce 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám