Hlavní obsah

Od ledna se budou prodávat parfémy vyráběné na památku Michaela Jacksona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 21. ledna se budou prodávat v Las Vegas parfémy vyráběné na památku Michaela Jacksona. Otec zesnulého popového zpěváka to oznámil ve čtvrtek. Původně měly být na trhu loni na jaře, ale prodej se zpozdil kvůli právnímu sporu.

Foto: Profimedia.cz

Michael Jackson během vystoupení v Praze v roce 1996.

Článek

Otec Joe Jackson poprvé parfémy Jackson's Tribute a Jackson's Legend představil v květnu na filmovém festivalu v Cannes. Zahájení prodeje ale zpozdila žaloba, již podala společnost, která vlastní práva na prodej výrobků nesoucích zpěvákovo jméno. Usilovala o zakázání prodeje a požadovala odškodnění.

Joe Jackson se k výrobě parfémů spojil s Francouzem Julianem Rouasem, který ve čtvrtek řekl, že parfémy neponesou jméno Michael. "Nepoužijeme jméno Michael, nepoužijeme jeho portrét," řekl agentuře Reuters.

Rodina chce prodávat parfém "nenápadněji"

Rodina si prý přeje parfém prodávat nikoli v zavedených obchodech, ale raději nenápadněji, v amerických nákupních střediscích. Tím prvním bude lasvegaské nákupní centrum, v němž bude zřízen prodejní stánek.

V Cannes byly parfémy popsány jako výrobek inspirovaný zpěvákovým příběhem. Podle čtvrtečního oznámení půjde o "vzdání úcty největší hvězdě, která poctila svět". Cena lahvičky bude 59 dolarů (1 191 korun).

Jackson zemřel v roce 2009 na předávkování anestetikem propofol, které používal jako uspávací prostředek. Jeho lékař Conrad Murray byl kvůli tomu loni odsouzen ke čtyřem letům vězení za neúmyslné zabití.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám