Hlavní obsah

Britský premiér chce, aby se označovaly "nepřístupné" klipy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský premiér David Cameron nastoupil do boje za lepší morálku ostrovní mládeže. Požaduje regulaci hudebních videoklipů, ve kterých je prý moc sexu. Teď už se dá jen čekat, že se toho chopí i Brusel.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Co má tohle společného s hudbou? Toť vážná otázka i pro britského premiéra.

Článek

Podle Daily Telegraphu má Cameron velký plán na omezení "komercializace a sexualizace dětství", jehož jednou součástí je i označování klipů podle věku diváků. Širší regulace by mohla zasáhnout i reklamy na veřejných prostranstvích nebo způsobit zakrývání nestydatých časopisů ve výlohách.

Foto: Dan Kitwood/Pool , Reuters

Britský premiér David Cameron se s ředitelem lobbistické firmy zná z ústředí Konzervativní strany.

Velké množství videoklipů dnes obsahuje sex a kritika sílí zejména ze strany rodičovských organizací a církve. Obzvláště prý vadí polosvlečené děvy jako Rihanna a Lady Gaga.

Šéf XL Recordings Richard Russell prohlásil, že pornografie je v popu skutečně moc, ale myslí si, že propagace nových ženských hvězdiček je v podstatě nemožná bez "sexualizace". Pop-music vždy byla a je o sexu a s pomalým úpadkem hudebního průmyslu bude naopak ještě vzrůstat tlak, aby interpreti pro svou propagaci udělali cokoliv.

Reklama

Výběr článků

Načítám