Hlavní obsah

Známe jako první jména moderátorů Nominačního večera Českého lva

Novinky, Michaela Cmíralová
Praha

Nominačním večerem Českého lva na ČT provedou dva moderátoři, zpěvačka a moderátorka Ester Kočičková a herec Jakub Žáček. Jejich jména Novinky.cz exkluzivně zjistily během úterního natáčení televizní upoutávky na Nominační večer.

Rozhovor s právě odtajněnými moderátory Nominačního večera Českého lvaVideo: Novinky

 
Článek

Tématem letošního ročníku bude láska. Producent Petr Vachler si je vybral proto, že si oba nedávno vzali partnery svých snů.

I přesto, že s moderováním mají zkušenosti, jsou už prý mírně nervózní: „Slavnostní večer se blíží, už máme jen měsíc, takže vybíráme oblečení a dolaďujeme detaily,“ popsala Kočičková.

Foto: Novinky

Ester Kočičková a Jakub Žáček, právě odtajnění moderátoři nominačního večera výročních filmových cen Český lev.

„Všichni mají pocit, že má něco končit, a proto jsme se rozhodli, že chceme lidem dát i tu protihodnotu. Dlouho jsem přemýšlel, kdo by měl slavnostní pořad moderovat a napadla mě Ester a Jakub. Oba mají doma partnery a proto je ideální, aby právě oni mluvili o lásce,“ vysvětluje producent Petr Vachler. „Bude to prostě láskyplný pořad,“ dodává Jakub Žáček.

Vachler: Největší odvahu měl Havel

„Neuvidíte žádné hrazdy, trampolíny, nahé artistky ani cvičené psy. Celý pořad bude velmi seriózní,“ říká Ester, která byla stejně tak jako Jakub během natáčení televizní upoutávky celá v černém.

Foto: Novinky

Moderátorská dvojice pro Nominační večer Českého lva

Mezi zajímavé počiny, které se ucházejí o nominaci, patří podle Vachlera například Alois Nebel, při jehož tvorbě byla použita nová technologii rotoskopie, kdy byl film nejdříve natočen a poté překreslen. "Úspěšný byl i film Muži v naději, na který přišlo do kin téměř milion diváků," pokračuje Vachler.

„Celkově bych uplynulý rok charakterizoval jako překvapující, objevný a experimentální. Překvapující byl minimálně v použitých filmových technologiích i v odvaze," říká Vachler.

Tu největší odvahu přitom podle Vachlera projevil Václav Havel, který se na sklonku svého života pustil do natáčení filmu a vyzkoušel si, co to znamená být scénárista a režisér. "Řekněte mi, kdo si téměř v 75 letech dovolí napsat knižní prvotinu, dát dohromady hudební skupinu nebo natočit film,“ říká obdivně Vachler.

Filmy, které se utkají o Českého lva
V kategorii hraných a animovaných filmů má být nominováno 24 snímků:
Nevinnost, Fimfárum, Do třetice všeho dobrého, Ostrov svaté Heleny, Autopohádky, Odcházení, Osmdesát dopisů, Czech-Made-M@n, Čertova nevěsta, WesternStory, Rekvalifikace, Lidice, V peřině, Muži v naději, Saxána a Lexikon kouzel, Alois Nebel, Rodina je základ státu, Nic proti ničemu, Dům, Bastardi 2, Perfect Days - I ženy mají své dny, Micimutr, Vendeta, Hranaři a Poupata.
Dokumentární kategorie zatím čítá 17 titulů:
Doba měděná, Nickyho rodina, Vše pro dobro světa a Nošovic, Od višní do višní, Když kámen promluví, Tantra, Divadlo Svoboda, Po dlouhé noci den, Generace Singles, Zneužívaný, Můj otec George Voskovec, EM a ON, Venku, Rock života, Pod sluncem tma, Závod ke dnu a Trafačka - chrám svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám