Hlavní obsah

Cee Lo Green rozzlobil fanoušky Johna Lennona nevhodnou úpravou Imagine

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Cee Lo Green zazpíval o svátcích na Times Square (New York) v přímém televizním přenosu svou verzi Imagine od Johna Lennona a spustil neočekávanou lavinu kritiky. Změnil totiž slavný Lennonův text v pravý opak.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Americký zpěvák Cee Lo Green

Článek

Text původně vyjadřoval odpor k náboženství: "nothing to kill or die for and no religion too", což si zpěvák upravil na "nothing to kill or die for and all religion's true" a tvrdí tedy, že náboženství je pravdivé.

To se fanouškům Johna Lennona moc nelíbilo a zavalili Cee Loa na internetu kritikou. Zpěvák se odhodlal ke stručné odpovědi, že změnou nechtěl nikoho urazit, prý zpíval o světě, kde každý může věřit, čemu chce.

To sice dává smysl, ale přece jen porušil tabu, když libovolně změnil známý a historicky významný text, jímž chtěl autor kdysi předat vážné poselství. Otevřel tak nechtěně širší diskuzi o tom, jestli si každý může cizí autorské dílo měnit, jak chce.

Reklama

Výběr článků

Načítám