Hlavní obsah

S Australian Pink Floyd přijede dvorní zpěvačka pravých "Flojdů"

Právo, Aleš Honus

Zpěvačka Lorelei McBroomová, která se proslavila koncertováním s legendární kapelou Pink Floyd a účastnila se i slavného koncertu v Benátkách, bude prominentním hostem evropského turné The Australian Pink Floyd Show.

The Australian Pink Floyd Show

 
Článek

Turné odstartuje 14. ledna v Praze, o den později bude pokračovat v Brně a 16. ledna v Ostravě. Členové australské kapely, která neúnavně udržuje odkaz Pink Floyd a jejíž koncerty už viděly milióny lidí po celém světě, to oznámili na svých webových stránkách.

Lorelei McBroom zazpívá na evropském turné nejen doprovodné vokály, ale i sólový vokální part ve skladbě The Great Gig In The Sky. Právě tuto píseň z alba Dark Side of the Moon zpívala Lorelei McBroom spolu se svou sestrou Durgy McBroom na dvou turné originálních Pink Floyd.

„Obdivuji hudbu Pink Floyd a jsem ráda, že jsem dostala příležitosti zpívat znovu jejich písně s The Aussie Pink Floyd, nejlepší tributní kapelou na světě,“ tvrdí Durgy McBroom, která v minulosti zpívala nejenom s Pink Floyd, ale jako doprovodná zpěvačka hostovala mimo jiné na turné Rolling Stones. Na konci devadesátých let se pak vydala na sólovou dráhu.

Popáté v ČR

Kapela The Australian Pink Floyd v České republice koncertovala už čtyřikrát a vždy s obrovským úspěchem. Kapela si zakládá na autentické interpretaci hudby Pink Floyd, ale i na propracovaných jevištních efektech a videoprojekcích.

Australian Pink Floyd vznikli jako revivalová kapela v roce 1988, celosvětovou popularitu si ale vydobyli až o čtvrtstoletí později. Kapela se těší i podpoře žijících členů již neexistujících Pink Floyd. Hrála například na oslavě narozenin kytaristy Davida Gilmoura a bubeník Pink Floyd Nick Mason o ní prohlásil: „Jsou skvělí, možná ještě lepší než my!“

Nové turné Exposed in the Light World Tour 2012 má být dosud největší show svého druhu a kromě České republiky, kde odstartuje, zavítá také na Slovensko, do Polska, Francie, Německa, Nizozemska, Irska a do Velké Británie.

Reklama

Výběr článků

Načítám