Hlavní obsah

Oscarům hrozí stěhování

Novinky, Stanislav Dvořák

Deset let se třpytivé sošky rozdávají v budově Kodak Theatre v Hollywoodu. Oscarová ceremonie se ale možná bude stěhovat z finančních důvodů, zjistil to americký list The Hollywood Reporter (THR).

Článek

Akademie oznámila CIM Group, která slavnou budovu vlastní, že začíná uvažovat o možném přestěhování v roce 2013. Její šéf Tom Sherak zmínil, že zatím je vše otevřené a on osobně miluje Kodak Theatre. "Byl jsem tu od úplného začátku, ale příští rok se s Kodakem a ostatními setkáme a akademie rozhodne."

Ceremoniál se tam odehrává od roku 2002 a jeden z členů akademie řekl listu THR, že nejde o stěhování za každou cenu, chtějí se jen podívat na pár míst a vyslechnout si nabídky. "Můžeme se nakonec rozhodnout, že zůstaneme, kde jsme, pokud vyjednáme lepší pronájem," uvedl.

Společnost Kodak si v poslední době nevedla dobře, podle THR pozdě reagovala na vlnu digitalizace a neprosperuje, i když nedávno odmítla v tisku spekulace, že se blíží krachu.

Sál není levný, ale je nejlepší

Hollywoodský sál Kodaku není zrovna nejlevnější, společnost má platit 75 miliónů dolarů během dvaceti let za to, aby místo stále neslo její název. Zatím platí bez problémů a díky přenosu Oscarů má velkou reklamu po celém světě.

Zůstat v budově by bylo pro všechny nejvýhodnější z toho důvodu, že je speciálně uzpůsobená oscarovému přenosu. Má největší pódium v Los Angeles, speciální kokpity pro kamery a zvukaře a také ji lze bez problémů propojit s velkým množstvím přenosových kamiónů pomocí podzemních kabelových sítí.

Oscary letos procházejí zásadními změnami. Dawn Hudson vystřídal výkonného ředitele Bruce Davise a Tom Sherak bude letos naposledy prezidentem akademie. Byl jím deset let a podle předpisů už musí odstoupit.

Reklama

Výběr článků

Načítám