Hlavní obsah

Hudební historky roku 2011

Právo, Šárka Hellerová a Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I letošní rok byl v hudebním světě poměrně bohatý na zážitky. Pomineme-li červencové úmrtí Amy Winehouseové nebo konec skupiny R.E.M., došlo i k mnoha milým historkám. Několik z nich připomínáme.

Foto: Archiv, Právo

Rihanna

Článek

Barbadoská zpěvačka Rihanna, která se 7. prosince naživo představila v pražské O2 Areně, získala v roce 2011 nejvíce fanoušků na Facebooku. Podle statistik uvedené společenské sítě jich bylo ke 14. prosinci 14 788 373.

Foto: Archiv, Právo

Jon Bon Jovi

Americký zpěvák Jon Bon Jovi musel nedávno přesvědčovat hudební svět o tom, že je naživu. Podle magazínu Billboard se „informační kachna“ o jeho skonu rozletěla do světa ve chvíli, kdy jeden z blogů takovou zprávu zveřejnil a odvolával se na zdroje, které přinesly před dvěma a půl roky informaci o skonu Michaela Jacksona. Bon Jovi se tedy rozhodl poslat do světa pozdrav v podobě snímku, na kterém je uvedené datum dne, kdy byl pořízen, tedy pondělí 19. prosince.

V ruce drží kartičku, na které je napsáno: „Nebe vypadá skoro jako New Jersey.“ Na začátku prosince některé internetové servery pohřbily stejně hiphopera Akona. Aby dokázal, že žije, zveřejnil na svém facebookovém profilu nové skladby.

Foto: Archiv, Právo

David Bowie

„David Bowie skončil svou kariéru,“ tvrdí Paul Trynka, autor biografické knihy o britském zpěvákovi nazvané Starman. Je přesvědčen, že návrat slavného rockera a hudebního experimentátora na scénu je nepravděpodobný. Domnívá se, že pokud by se měl Bowie někdy přece jenom ještě vrátit, pak pouze v okamžiku, kdy bude mít k dispozici hudební materiál, který „otřese světem“.

„Mé srdce mi říká, že se vrátí, ale rozum se tomu brání uvěřit. Byl by zázrak, kdyby se ještě vrátil. A zázraky se nedějí,“ řekl britským médiím Trynka.

Foto: Archiv, Právo

Courtney Love

Americká zpěvačka Courtney Love se během listopadového koncertu v brazilské Paulinii na festivalu SWU (na snímku) rozčílila poté, když někdo v davu zvedl nad hlavu fotografii jejího zesnulého manžela Kurta Cobaina. Na člověka, který to udělal, křičela, že je hloupý a drzý. „Nepotřebuju vidět Kurtovu fotku, ty idiote. Postarám se o to, aby tě vyvedli, když ji budeš držet dál. Já nejsem Kurt. Stačí, když musím každý den žít s tím, co udělal, s jeho duchem a jeho dítětem. Je to hloupé a drzé. Vymlátím z tebe duši, jestli to ještě jednou uděláš,“ křičela z pódia.

„To já jsem za něho byla vdaná, ne ty. Tebe nevyhodili z kapely tak, jako to udělal Dave Grohl. Jdi na koncert idiotských Foo Fighters a zkus to udělat tam.“

Poté z pódia odešla a vrátila se až ve chvíli, kdy jí jeden z členů týmu v šatně řekl, že publikum začalo skandovat „Foo Fighters jsou teplí“. Na pódiu pak ještě pokračovala v útoku na Davea Grohla: „Je mi jedno, co posloucháte doma. Když ale někdo ukradne peníze mému dítěti, tak ať se jde vycpat.“

Foto: Archiv, Právo

30 Seconds To Mars

Poslední album americké skupiny 30 Seconds To Mars nazvané This Is War provázela následná koncertní šňůra. Trojici se na ní tak líbilo, že se rozhodla ji protáhnout, a tím pádem se zapsat do Guinessovy knihy rekordů. Stalo se tak 7. prosince letošního roku v New Yorku, kde formace odehrála třístý koncert celé série.

Parta kolem zpěváka a kytaristy Jareda Leta se tak dostala do Guinnessovy knihy rekordů s největším počtem koncertních vystoupení v rámci propagace jednoho alba. Na koncertním turné byli 30 Seconds To Mars nepřetržitě od roku 2009. Vystoupili ve více než 60 městech na šesti kontinentech, a to včetně Prahy, kde se představili dvakrát. Naposledy letos v červnu na Prague City Festivalu.

Foto: Archiv, Právo

Lou Reed

Lou Reed se ocitl v ohrožení. Fanoušci americké thrashmetalové skupiny Metallica totiž nelibě nesli fakt, že jejich miláčkové nahráli album Lulu právě s Reedem. Podle jejich názoru svým soundem neodpovídá tomu, co by od Metalliky očekávali. Někteří zašli ve svém rozhořčení tak daleko, že vyhrožovali smrtí samotnému Reedovi, který pro album napsal texty a vymyslel jeho filozofii. „Fanoušci Metalliky mi vyhrožují, že mě zastřelí. Prý za to, že jsem se na té desce objevil. Slyšel jsem také, že dělají různé rituály a chtějí mou smrt,“ řekl Reed.

Foto: Archiv, Právo

Billy Joe Armstrong

Billie Joe Armstrong, zpěvák a kytarista skupiny Green Day, byl vyhozen v září z letadla, protože měl příliš spuštěné kalhoty. „Právě jsem byl vyhozen z letadla, protože moje kalhoty byly prý příliš spuštěné. Co to sakra, je? To není vtip!“ napsal na Twitteru. Podle svědectví cestujících ho požádala letuška krátce před startem, zda si může povytáhnout kalhoty o něco výše. Dotázal se jí prý, jestli „nemá něco lepšího na práci“. Když trvala na svém, letadlo i se svým doprovodem opustil. Později se letecká společnost omluvila a zpěvák odcestoval dalším letadlem.

Deset nejoblíbenějších zpěváků na Facebooku

1. Rihanna

2. Bob Marley

3. Avril Lavigne

4. David Guetta

5. Enrique Iglesias

6. Usher

7. Lady GaGa

8. Metallica

9. Green Day

10. The Black Eyed Peas

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám