Hlavní obsah

Z ČT odejde Mrzena a Ježek, televize hledá i novou banku

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výkonný ředitel programu ČT 2 Jan Mrzena společně s manažerem komunikace ČT Dvojky Vlastimilem Ježkem končí ve svých funkcích 31. prosince. Programové okruhy ČT 1, ČT 2 a ČT 4 České televize začne od 1. ledna řídit Milan Fridrich.

Foto: Milan Malíček , Právo

Jan Mrzena (vpravo) a Vlastimil Ježek

Článek

Česká televize vypisuje výběrové řízení, ve kterém bude chtít najít finanční ústavy s nejlepšími podmínkami pro platební styk a správu termínovaných vkladů. „Musíme se chovat jako dobrý hospodář a pokud můžeme na trhu získat lepší podmínky, než máme dosud, tak je naší povinností o ně usilovat,“ komentoval své rozhodnutí generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Televize zvažuje, že by její účty spravovalo až devět bank. „V době ekonomické krize a určité nestability bankovního sektoru v Evropě považujeme za svoji povinnost minimalizovat hrozbu, že bychom v případě krachu některého z finančních domů ohrozili ekonomickou stabilitu televize,“ dodal Dvořák. Vítězné banky budou známy do konce ledna a ČT s nimi uzavře smlouvu na dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám