Hlavní obsah

Hollywood zveřejnil největší propadáky roku 2011

Novinky, Stanislav Dvořák

Největší americké filmové propadáky roku zmapoval list The Hollywood Reporter (HR). Jsou mezi nimi i taková dílka, která dokázala prodělat 111 miliónů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Lea Micheleová ze seriálu Glee. V televize to může fungovat, ale v kinech ne.

Článek

Ve studiu Lionsgate se na Vánoce ozývá spíše skřípění zubů než koledy. Člověk, který si vymyslel oživení Barbara Conana, totiž způsobil firmě ztrátu cca 40 miliónů dolarů. Film sklidil totální výsměch.

Také disneyovka Máma mezi Marťany se nedočkala pěkných recenzí a lidé se jí vyhýbali. Film letos vytvořil rekord v největším rozdílu mezi náklady na výrobu a tržbou. Stál 150 miliónů dolarů a vydělal 39 miliónů. Takže Disney si může odečíst 111 miliónů dolarů.

Mezi další nešťastné propadáky se zařadili také Sucker Punch, Arthur, Green Lantern, Kovbojové a vetřelci, Glee 3D (koncertní film) nebo komedie Nechápu, jak to dokáže s upadající hvězdou Sarah Jessicou Parkerovou. Producenti by také rádi zapomněli na horor Věc: Počátek nebo Anonym a The Big Year.

Bohužel se mezi kasovními propadáky může objevit i docela dobrý film, za který se režisér ani herci nemusejí stydět. To je případ Rumového deníku s Johnnym Deppem - vtipný a ne úplně povrchní snímek prodělal několik miliónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám