Hlavní obsah

S Paulem McCartneym nahrávali Clapton i Wonder

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internet se v minulých hodinách dostala písnička, která bude součástí chystaného nového alba britského zpěváka, hudebníka skladatele Paula McCartneyho. Singl se jmenuje My Valentine, je to příjemná balada s tématem lásky a jako host se v ní objevuje skvělý britský kytarista Eric Clapton.

Foto: Archiv, Právo

Na jazzově laděné kolekci, jež se bude jmenovat rovněž My Valentine a oficiálně vyjde 7. února 2012, se kromě Claptona v roli hostů objeví také Stevie Wonder, Diane Krallová nebo John Clayton.

Článek

Jeho přítomnost dobře signalizuje to, co lze od celého alba očekávat. Na jazzově laděné kolekci, jež se bude jmenovat rovněž My Valentine a oficiálně vyjde 7. února 2012, se kromě Claptona v roli hostů objeví také Stevie Wonder, Diane Krallová nebo John Clayton.

Záměrem McCartneyho bylo vydat novinku těsně před svátkem zamilovaných. Skladby na něm jsou ale inspirovány především hudbou, kterou miloval jeho otec.

„Písně z nové desky vypadají jako hudba 20. až 40. let minulého století, tedy doby, kdy mému otci bylo dvacet,“ prozradil McCartney. „Jsou to písně, které jsem poslouchal. Má rodina, strýčkové, všichni si je zpívali. Budou tam také kusy, které jsem v tomto stylu napsal sám.“

„Je to velmi jemné, velmi intimní album, které člověk poslouchá, když se vrátí z práce, se sklenkou vína nebo nad šálkem čaje,“ dodal zpěvák, „na příští rok ovšem chystám ještě další desku. Ta už bude písničková.“ McCartneyho dosud poslední album Memory Almost Full vyšlo v červnu 2007.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám