Hlavní obsah

Na světě je první ukázka z Hobita

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První trailer z horečně očekávaného Hobita Petera Jacksona je na světě. Vystupují v něm Martin Freeman a Ian Holm jako mladší a starší Bilbo a objeví se také Cate Blanchettová a Ian McKellen.

Článek

Film pronásledovaný různými problémy mnoho let se konečně stává realitou, ale do kin se má dostat až příští Vánoce. Bilbo, Gandalf a další vyrážejí na dobrodružnou výpravu, kterou točí Američané na Novém Zélandu s astronomickým rozpočtem.

Thorin v traileru dramaticky oznamuje Gandalfovi, že nemůže zaručit jeho bezpečnost a nenese zodpovědnost za jeho osud. Bilbo se ptá Gandalfa: “Slibuješ, že se vrátím?” a mocný mág odpovídá: “Ne, a i kdyby ano, nebudeš už stejný.”

Film bude samozřejmě ve 3D, ale to v traileru ještě nemůžeme vidět. První díl půjde do kin v prosinci 2012, druhý v prosinci 2013. Už dříve byly oznámeny oficiální názvy obou filmů: The Hobbit: An Unexpected Journey (Hobit: nečekaná cesta) a The Hobbit: There and Back Again (Hobit: tam a zase zpátky).

Natáčení na Novém Zélandu provázela téměř nekonečná série problémů, do kterých se zapojila i tamní vláda. Nejdřív se nevědělo, jestli studio bude mít peníze na natáčení, pak se měnil režisér a vypukla i stávka kvůli platům pro novozélandské pracovníky.

Hobit je tak obrovskou investicí, že dokonce zahýbal s kurzem novozélandské měny. Odhaduje se, že celkově do země přinese asi jednu miliardu amerických dolarů a tamní vláda poskytla Hollywoodu pobídky a slevy na daních v hodnotě 100 miliónů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám