Hlavní obsah

Bílá koncerty kvůli státnímu smutku rušit nebude, na pódiu bude mít kněze

Právo, rh, jaš, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé na následující tři dny naplánovaných kulturních akcí v pondělí zvažovali, jak s nimi vzhledem ke třídennímu státnímu smutku naloží. Část z nich se rozhodla je zrušit, mnozí ovšem celou věc promýšlejí a rozhodnou se v úterý.

Foto: Lukáš táborský, Právo

Lucie Bílá

Článek

Lucie Bílá své Vánoční koncerty ve středu v Děčíně a ve čtvrtek ve Zlíně uskuteční. Její manažer Jiří Kouble Právu sdělil: „Zatím je neplánujeme zrušit ani překládat. Jedná se o sváteční koncerty s vánoční tematikou a průvodním slovem kněze. Vládne při nich důstojná atmosféra.“

Pražské muzikálové divadlo Broadway zrušilo pořad Šlágry na Broadwayi, který se měl konat 23. prosince. Další vánoční představení se uskuteční, uctěna budou minutou ticha.

Česká filharmonie koncertovat nebude

Pražské Národní divadlo o svém programu vydá informaci v úterý ráno.

Představení ovšem již zrušilo například pražské Divadlo na Vinohradech. Ředitel Jindřich Gregorini Právu řekl: „U nás se to týká dvou představení, z nichž to středeční jsme zrušili hned, když jsme se dozvěděli o úmrtí Václava Havla. Byla to totiž Marie Stuartovna s paní Dagmar Havlovou v titulní roli. Ve čtvrtek jsme měli hrát komedii Apartmá v hotelu Plaza, tu rovněž rušíme. Divákům vyjdeme vstříc, pokud budou chtít vrátit vstupné, nebo vyměnit vstupenky na jiný termín obvyklým způsobem.“

Česká filharmonie ruší koncerty na Dnech B. Martinů ve středu a ve čtvrtek v pražském Rudolfinu. „Způsob náhrady majitelům vstupenek bude oznámen dodatečně,“ sdělila Právu Jana Gabrielová, PR manažerka orchestru.

Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích přesunulo premiéru Černé komedie britského dramatika Petera Shaffera ze čtvrtka na 27. prosince. Divadlo zvažuje, zda k Havlově poctě neuvede alespoň čtení jeho hry Odcházení, kterou má v repertoáru.

Páteční koncert americké jazzové zpěvačky Mary Stallingsové v pražském Národním divadle se nejspíš uskuteční. Martin Šulc, pořadatel, Právu řekl: „Zatím koncert plánujeme. Stanovisko Národního divadla týkající se této akce je, že pokud pořádání koncertů nebude vyloženě zakázáno, uskuteční se. Definitivně se musí rozhodnout ve středu, protože pak už Mary Stallingsová sedne do letadla a poletí do Prahy.“

Někteří pořadatelé hudebních akcí chytají vzpomínkové koncerty na Václava Havla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám