Hlavní obsah

Herci se s kritiky shodli na filmu Děti moje, ale upřednostňují The Help

Novinky, Stanislav Dvořák

Ani Děti moje, ani kritiky vyzdvihovaný Umělec nemá takový ohlas u profesionálních herců jako film The Help. Ten obdržel čtyři nominace na ceny americké herecké asociace SAG.

Článek

Nominace na cenu za hlavní roli (Viola Davisová), vedlejší role (Jessica Chastainová a Octavia Spencerová) i celý ansámbl patří snímku The Help. Současně ale na nejlepší obsazení roku kandidují i Umělec, Děti moje a Půlnoc v Paříži.

Mezi muži bodují George Clooney (Děti moje), Demian Bichir (A Better Life), Leonardo DiCaprio (J. Edgar), Jean Dujardin (Umělec) a Brad Pitt (Moneyball).

Mezi herečkami budou s Violou Davisovou soupeřit Michelle Williamsová (My Week With Marilyn), Glenn Closeová (Albert Nobbs), Meryl Streepová (Železná lady) a Tilda Swintonová (We Need to Talk About Kevin). Řada těchto filmů u nás ještě nebyla uvedena.

Vedlejší role se letos podle poroty mimořádně povedly Nicku Noltemu (Warrior), Kennethu Branaghovi (My Week With Marilyn), Armie Hammerovi (J. Edgar), Jonah Hillovi (Moneyball) a Christopheru Plummerovi (Počátky). Mezi jejich kolegyněmi pak excelují Octavia Spencerová (The Help), Berenice Bejová (Umělec), Jessica Chastainová (The Help), Melissa McCarthyová (Ženy sobě) a Janet McTeerová (Albert Nobbs).

V televizní tvorbě většinu nominací posbíraly seriály Modern Family, Dexter a 30 Rock.

Umělec boduje v nominacích na Zlaté glóby 

Nejvíce nominací na prestižní filmové ceny Zlatý glóbus, o nichž nerozhodují jen herci, ale širší porota, získal v těchto dnech snímek The Artist (Umělec). Uspět může v šesti kategoriích, včetně nejlepší komedie nebo muzikálu.

Po pěti nominacích, včetně té na nejlepší drama, mají filmy Děti moje s Georgem Clooneym v hlavní roli a Černobílý svět o hnutí za občanská práva.

Reklama

Výběr článků

Načítám