Hlavní obsah

Prcičky na britský způsob. Čistá zábava

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo má náladu na teenagerskou komedii se vším všudy, neudělá nejhorší volbu, když se podívá na britské Přizdis*áče Bena Palmera. Čtyři průměrní troubové v jeho režii vyrážejí na prázdniny, kde nebude nouze o průšvihy.

Článek

Film vychází z britského seriálu The Inbetweeners, který má v určité komunitě diváků kultovní status. Čtveřice kamarádů se vypraví na dovolenou bez rodičů a taky téměř bez peněz. Hlavní cílem pochopitelně nejsou četné památky Kréty, ale příležitost opít se do němoty a hlavně se nějak přichomýtnout k vysněnému prázdninovému sexu.

Čtveřice rádobysvětáků musí překonat své komplexy a nezkušenost a ohromit dívky na diskotéce, což ovšem s jejich vizáží a trapnými hláškami nevypadá moc reálně. Scenáristé dali každému hrdinovi do vínku jednu zásadní vlastnost či problém, který musí překonat a z kterého prýští komické situace. Jeden je nudný pedant a šprt, který všechno vyžaduje písemně, jiný se zase nedokáže odpoutat od zamilovanosti do povrchní blondýnky, která o něj dávno nemá zájem...

Přizdis*áči nepostrádají spád, míst k zasmání je tu poměrně dost. Jde vlastně o sérii trapasů, které nejsou v žádném případě originální, ale roztomilá připitomělost hlavních postav odzbrojí i škarohlídy. Dialogy odsejpají a postavy mají na poměry teenagerských komedií až nečekaně normální psychologii. Občas ovšem scénář zbytečně sklouzne do fekálního humoru.

Ve výsledku jde o zábavný lidský film, s jehož aktéry lze sympatizovat a přát jim, aby si už konečně našli holku nebo se alespoň dostali domů živí. Film, který nenabízí nic, co už tu nebylo, jen 97 minut čisté zábavy.

Celkové hodnocení: 70%

Reklama

Výběr článků

Načítám