Hlavní obsah

Lucie Bílá dostala devítinásobnou platinu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítinásobnou platinovou desku převzala při úterním koncertu ve Státní opeře Praha zpěvačka Lucie Bílá. Obdržela ji za 94 tisíc prodaných CD Bílé Vánoce Lucie Bílé, které vyšlo v loňském roce a písničky z něho jsou opakovaně součástí zpěvaččiných vánočních koncertů.

Článek

Ocenění Bílé předala ředitelka vydavatelství Supraphon Iva Milerová, která k tomu řekla: „Před rokem začal neuvěřitelný sen, album Bílé Vánoce Lucie Bílé. Nikdo by tenkrát nevěřil, že může pokračovat do takových výšek. Jsme šťastní, že tento sen můžeme uskutečňovat.“

Bílá před časem Právu k albu řekla: „Jsem z něho nadšená. Je sice pravda, že když se v některých hotelech z některých pokojů ozývaly v březnu nebo dubnu vánoční koledy, mnozí návštěvníci si řekli, že asi přijeli blázni. S Petrem Maláskem a Pavlem Horákem, kteří s námi album nahrávali, jsme ale hledali repertoár, jenž nám bude vyhovovat a slušet. Našli jsme písničky, které jsou ortodoxně známé, i takové, které tradici nemají.“

Zpěvačka je momentálně na vánočním koncertním turné, v pátek v Kutné Hoře, v sobotu v Žerošicích, 21. prosince v Děčíně a 22. dvakrát ve Zlíně. Doprovází ji kapela Petra Maláska.

Reklama

Výběr článků

Načítám