Hlavní obsah

Ledisi a pop, který nesklouznul k banalitě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Respektovaná americká zpěvačka Ledisi se s dalším řadovým albem Pieces of me udržela na velmi slušné úrovni. Pop v jejím podání působí osobitě a otrocky nesjíždí módní trendy.

Článek

Ledisi se nedrží jednoho stylu, z nekonečné zásobnice historie pop music si vybírá jen jednotlivé prvky a skládá je už po svém. Přesvědčivost jí nechybí, ať už je hip-hopová nebo retro soul-jazzová, dramatická nebo uklidňující. Dokáže být zamlžená a tajemná jako Erykah Badu, ale taky si pořádně dupnout a zakřičet jako Alicia Keys nebo Mary J. Blige.

Její pátá deska Pieces of me ukazuje všechny polohy a zpěvačku po méně známých albech jako Soulsinger nebo Feeling Orange but Sometimes Blue konečně zařazuje do mainstreamu, což jasně dokazuje letošní nominace na Grammy. Ledisi dělá pop na úrovni, která hraničí s uměním, byť tu hranici nepřekračuje. Zůstat u líbivé písničky a přitom nesklouzávat k banalitě není jednoduché, Ledisi to zatím vychází.

Celkové hodnocení: 80 %

Reklama

Výběr článků

Načítám