Hlavní obsah

Sinéad O’Connor vydá po pěti letech album, možná ji uvidíme naživo

Novinky, Stanislav Dvořák

Irská zpěvačka Sinéad O'Connor v roce 2012 vydá novinku, na kterou si její věrní počkali od roku 2007. Chystá se i turné, ale v této chvíli nelze potvrdit, že přijede do ČR.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sinéad O'Connor

Článek

Album se jmenuje How About I Be Me (And You Be You)? a v obchodech by mělo být 20. února 2012. Ví se, že obsahuje mimo jiné coververzi Johna Granta Queen of Denmark a vlastní autorský materiál.

Sinéad bude příští rok hodně koncertovat, ale není jisté kde. V roce 2012 mimo jiné slaví 25. výročí vydání známého debutu The Lion and the Cobra.

V ČR koncertovala několikrát, v roce 2010 např. na zámku Sychrov. V roce 2006 měla zpívat v pražské Stromovce jako hlavní hvězda letního festivalu a nedorazila. Způsobila tak skandál a nepříjemné konflikty mezi návštěvníky a pořadatelem, který odmítl vracet celé vstupné.

Irská zpěvačka debutovala deskou The Lion & the Cobra v roce 1987. Druhá deska I Do Not Want What I Haven't Got se probojovala na první místo amerického žebříčku. Zajímavý byl výběr Collaborations, který přinesl nahrávky, jež Sinéad pořídila s různými významnými umělci, včetně Petera Gabriela, Mobyho, Shane MacGowana, Jah Wobbla a členů U2 Bona a The Edge nebo se skupinami Massive Attack, The The, Asian Dub Foundation a Afro Celt Sound System.

Reklama

Výběr článků

Načítám