Hlavní obsah

Pražské jaro zahajuje předprodej

Právo, Vladimír Řiha

V pondělí začne předprodej vstupenek na příští ročník festivalu Pražské jaro. Jeho 67. ročník se koná od 12. května do 3. června a nabízí mimo jiné vystoupení Vídeňské filharmonie, Symfonického orchestru BBC a Petrohradské filharmonie. Přijede i Varšavská filharmonie s klavíristou Rafalem Blechaczem, mezi hvězdnými sólisty festivalu bude i sopranistka Edita Gruberová.

Foto: Profimedia.cz

Na Pražském jaru vystoupí i sopranistka Edita Gruberová.

Článek

Raritou bude koncert v Národním technickém muzeu a několik jazzových akcí. V NTM se odehraje Pocta Johnu Cageovi a orchestr Agon bude hrát mezi exponáty v dopravní hale – nedožitých 100 let experimentálního amerického skladatele oslaví mimo jiné i jeho skladbou Imaginární krajina pro dvanáct radiopřijímačů.

„Každý přijímač bude naladěn na jinou stanici,“ uvádí dramaturg Antonín Matzner a zdůrazňuje, že přijímače budou ze sbírek muzea. Vedle Cagea zazní i skladby Franka Zappy i Briana Ena. „Koncerty vzpomeneme i Karla Krautgartnera, Františka Kmocha a letos zemřelého Josefa Suka,“ dodal Matzner.

Sukovi bude věnován závěrečný koncert festivalu s Pražskými symfoniky FOK a houslistou Pavlem Šporclem.

Reklama

Související témata:

Související články

Intimní živák Yvonne Sanchezové

Hlavně na neokázalost vsadila kubánsko-polská zpěvačka Yvonne Sanchezová na albu Songs About Love. Skladby amerických klasiků interpretuje naživo a pouze...

Výběr článků

Načítám