Hlavní obsah

Do síně slávy Guns N' Roses i Red Hoti

Novinky, Stanislav Dvořák

Devadesátá léta už jsou zralá na muzeum, domnívá se americká Rokenrolová síň slávy. V roce 2012 tak přivítá do svého panteonu velké symboly této éry - Guns N' Roses, Red Hot Chili Peppers a Beastie Boys.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Axl Rose trpí podle Stevena Adlera chorobnou záští k bývalým kolegům.

Článek

Frontman Red Hot Chili Peppers Anthony Kiedis přijal zprávu velmi emotivně. "Volal jsem tátovi a brečel," řekl magazínu Rolling Stone. "Nejemotivnější na tom bylo, když jsem vzpomínal na Hillela Slovaka (zemřelý kytarista a kamarád, pozn. aut.). Tohle je pocta, která pro mě opravdu moc znamená."

Guns N' Roses však neexistují a není jisté, kdo přesně na ceremonii přijde. Axl Rose zase zahájil své oblíbené spekulace o tom, že by to možná šlo (comeback původní skupiny), ale všechno je ve hvězdách, takže nelze na nic spoléhat.

Další člen skupiny, Steven Adler, je velmi skeptický ohledně toho, že by se s Axlem šlo dohodnout. "Čas vyléčí všechny rány, ale někteří lidé trpí opravdu šílenou záští. Byl jsem předevčírem na obědě se Slashem, a necítí žádnou nenávist, má Axla rád. Dvacet let skvělý muziky nevzniklo ze zášti. Nemůžeme prostě být parta lidí, která hraje muziku a hodně toho dosáhla, prostě zahrát pár písniček? Je to jen rock and roll, proboha, žádná věda."

Mezi další vyznamenané patří Faces/Small Faces, Donovan a Laura Nyro. Moderátor  Don Kirshner dostane cenu Ahmeta Erteguna (slavný producent, pozn. aut.). Ceremonie proběhne 14. dubna v Clevelandu a bude odvysílána na HBO v květnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám