Hlavní obsah

Koncerty a výstavy pomohou škole v Himaláji

Novinky, Stanislav Dvořák

Sluneční turné právě probíhá v několika městech na podporu ekologické školy v Himálaji, kterou postavili Češi. Koncerty Ivy Marešové a 999 a akustického tria Šťastní a Veselí doprovázejí fotografie a umělecké předměty z Indie.

Článek

"Ekologická Sluneční škola, kterou postavili čeští studenti ČVUT a dobrovolníci v odloučené vesnici Kargyak ležící v srdci Himálaje, potřebuje naši podporu. Celoročně se v místní škole vzdělávají děti a dospělí. Děti tak nemusí za vzděláním odcházet od rodiny do indických nížin, což do značné míry znamenalo rozpad rodinného systému a místní kultura tím velice trpěla. Jde o jedinou školu v okolí, která může zajistit výuku i v zimních měsících," vysvětlila Monika Klementová z organizace Surya.

Škola právě vstupuje do čtvrtého roku svého fungování. Výtěžek z koncertu jde na náklady spojené s výukou. Turné se zastaví 2.12. v Ostravě (Klub Hudební Bazar), 5.12. v Praze (Malostranská beseda), 6.12. v Českých Budějovicích (Mighty Bar Velbloud), 7.12. v Jablonci (Klub Na Rampě) a 13.12. v Karlových Varech (Divadlo Husovka).

Reklama

Výběr článků

Načítám