Hlavní obsah

Poetic Filharmony: Když rock koketuje s drum‘n‘bassem

Novinky, Stanislav Dvořák

V pátek 2. prosince se v pražském Matrixu setkají dva hudební světy. Drum and bass budou na party hrát z desek DJs Anus, Honey, Snookey, Emphonic a Saym a po nich nastoupí skupina Poetic Filharmony, která si libuje v rocku a fusion.

Článek

Večer Bring the Noise představuje živé nástroje a projekty spolu s DJs. V letošním roce se v Bring the Noise představili Le Pneumatiq, Robick jungle drummer, trumpetisté Chris Vern a Dawe, bubenický projekt Dramajacqua, saxofonisté Philip Noha a Hodjohn vedle mnoha DJs a MCs.

Poetic Filharmony se pro tento večer chtějí přiblížit stylu jungle. Kapelu tvoří Roman Hampacher (kytary), Martin Cikánek (minimoog), Roman Džačár (baskytara) a Jan Červenka (bicí). Vycházejí ze „sedmdesátkového“ fusion, ale neudržují tento historický styl jako nedotknutelné muzeum a od počátků koketují s drum‘n‘ bassem.

V jejich tvorbě najdete ohlasy Led Zeppelin, sedmdesátkového jazz-rocku i devadesátých let. Nebojí se ani psychedelických pasáží.

Program večera:

20:00-22:30 Honey

22:30-00:00 Snookey 

00:00-01:00 Poetic Filharmony (live)

01:00-02:30 Anus

02:30-05:00 Saym b2b Emphonic

Akce Bring the Noise se koná v pátek 2. prosince od 20 hodin. Do 22. hodiny je vstup pouze za 40 Kč. Po 22. hodině je vstupné 90 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám