Hlavní obsah

Režisér Martin Scorsese chce točit už jen ve 3D

Americký režisér Martin Scorsese zvažuje, že bude všechny příští filmy točit ve 3D formátu. K myšlence ho povzbudil úspěch jeho posledního filmu Hugo a jeho velký objev, který natočil v trojrozměrné podobě a jenž se prý zatím setkává s kladnými ohlasy kritiků.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Martin Scorsese na večírků Zlatých glóbů v Hollywoodu

Článek

Režisér rovněž v rozhovoru se serverem Deadline vyslovil domněnku, že stereoskopická podoba by slušela i jeho starším snímkům. Oscarový filmový tvůrce přirovnal nedávný nástup vlny trojrozměrných filmů k revoluci, kterou ve filmu v polovině 30. let způsobila barevná technologie Technicolor.

„Nemyslím, že je nějaká látka, pro niž by se 3D technologie nehodila a která by nesnesla nový rozměr hloubky jako vyprávěcí techniku,“ přemítal Scorsese.

„Každodenní život vidíme hloubkově. Myslím, že u určitých námětů se nepředpokládá využití 3D, ale podívejte se zpátky na Technicolor, když byl použit na Trh marnosti. Asi deset až 15 let byl Technicolor omezen na muzikály, komedie a westerny. Nebyl zamýšlen pro vážné žánry, ale teď je v barvě všechno.“

Reklama

Související články

Zemřel britský režisér Ken Russell

V Londýně v neděli zemřel režisér a spisovatel Ken Russell, autor hudebních filmů a muzikálů. Bylo mu 84 let a podlehl srdečnímu záchvatu.

Nová alba: Gorillaz, Anna K, Mandrage a jiní

Česká smršť, tak by se dal charakterizovat výběr z alb, které uzřely světlo světa v poslední listopadový týden. V čele zájmu je nesporně novinka Anny K nebo...

Výběr článků

Načítám