Hlavní obsah

Hugh Laurie alias Dr. House už nechce točit seriály

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární televizní seriál Dr. House, který začal vznikat v roce 2004, bude zřejmě pro Hugha Laurieho završením jeho kariéry seriálového herce. Brit, jenž se v uvedené sérii proslavil jako mrzutý lékař Gregory House, aktuálně naznačil, že po skončení seriálu se už nejspíš v žádném dalším neobjeví.

Foto: Archív, Právo

James Hugh Calum Laurie je spisovatel a především herec. Za roli dr. House dostal v letech 2006 a 2007 Zlatý globus.

Článek

„Nedovedu si představit, že by vzniklo něco podobného, jako je Dr. House,“ uvedl v rozhovoru pro Daily Records. „Myslím si, že až to skončí, bude mě spíš zajímat psaní, produkování nebo režírování. Umělecké prostředí mi připadá naprosto fascinující. Pokud jde o ten seriál, jsem rád, že jsem v něm dostal tak úžasnou příležitost. Nebudu proto pokoušet osud dvakrát.“

Osmá série bude pravděpodobně poslední

Dvaapadesátiletý Hugh Laurie hrál doktora House sedm let. Osmá série se začala vysílat letos v říjnu a podle toho, co v uvedeném rozhovoru herec sdělil, bude zřejmě poslední.

„Konec osmé série zatím vypadá jako konec celého seriálu,“ konstatoval Laurie.

Připomeňme, že americký seriál Dr. House režíruje David Shore a premiéry jednotlivých dílů vysílá stanice Fox. Děj se odehrává ve fiktivní fakultní nemocnici Princeton-Plainsboro v New Jersey.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám