Hlavní obsah

Tisk zve na Bowieho muzikál do O2 Arény. Zpěvák tvrdí, že nic takového neexistuje

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mluvčí Davida Bowieho popřel, že by zpěvák svolil k užití své hudby v muzikálu Heroes. Autor muzikálu to ale v pondělí v britském Guardianu prezentoval jako hotovou věc.

Článek

"Ani David Bowie Organization, ani vydavatelé EMI Music a Chrysalis nevydali žádnou licenci pro muzikál v O2 Aréně. Neprobíhají žádná jednání o muzikálu s hudbou Davida Bowieho," sdělil management v tiskové zprávě.

V pondělí ale svět oběhla zpráva o muzikálu, který má být téměř hotový a bude uveden v březnu v londýnské O2 Aréně. Heroes: The Musical je podle autorů inspirován životem slavné rockové hvězdy, ale současně je popisován jako futuristická fantasy.

Autor Deep Singh podle Guardianu nemohl uvěřit, že jim to Bowie dovolil. "Jeho lidi nás varovali, že je velmi nepravděpodobné, že by ho to zajímalo. Už se ho ptali mnohokrát."

"Nechtěli jsme, aby si myslel, že je to nějaká show k jeho poctě, a to asi zapůsobilo," dodal.

Muzikál, který možná bude a možná nebude, má obsahovat 20 písní. Nedávno se mluvilo také o muzikálu podle filmu The Man Who Fell To Earth, kde hrál Bowie mimozemšťana, ale to se dosud nepovedlo uskutečnit.

Nikdo nechápe, jak zmatek vznikl

Bowieho management nevysvětlil, proč si autoři muzikálu mysleli, že je vše v pořádku. Těžko by se zesměšňovali v tisku, kdyby k tomu neměli nějaký důvod.

David Bowie, vlastním jménem David Robert Jones, se proslavil jako zpěvák, herec a producent. Od roku 1969, kdy debutoval s písní Space Oddity, vydal desítky alb. Nikdy se úplně nezařadil do mainstreamu a experimentoval s různými styly od glam-rocku přes soul po elektroniku. Široká veřejnost zná spíše jen hity jako Ashes to Ashes, Under Pressure (s Queen) nebo Let's Dance.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám