Hlavní obsah

Český slavík pozná další vítěze

Právo, jaš

Slavnostní vyhlášení výsledků oblíbené ankety popularity Český slavík Mattoni 2011 se odbude v sobotu večer ve Státní opeře Praha. Uděleni budou zlatí, bronzoví a stříbrní slavíci v kategoriích zpěvák, zpěvačka a skupina.

Článek

Oceněni budou také vítězové kategorií Skokan roku a Objev roku, již potřetí bude předána cena pro nejpopulárnějšího slovenského interpreta v České republice Slavíci bez hranic. Interpret, který získal největší počet hlasů, převezme pak cenu Absolutní slavík.

Pořadatelé ohlásili jména šesti nominovaných v hlavních kategoriích. Podle abecedy to mezi zpěvačkami jsou Monika Absolonová, Anna K, Lucie Bílá, Ewa Farna, Aneta Langerová a Lucie Vondráčková, mezi zpěváky Michal David, Vojtěch Dyk, Karel Gott, Tomáš Klus, Petr Kolář a Daniel Landa, mezi skupinami Divokej Bill, Chinaski, Kabát, Kryštof, Nightwork a Olympic. V kategorii Slavíci bez hranic mají nominaci Elán, No Name a Miro Žbirka.

Hlasování v základní části ankety skončilo minulou neděli, ale i v současné době mohou fanoušci stále hlasovat ve finálovém kole kategorie Objev roku. Do něj ze základní části postoupili Gabriela Gunčíková, Jiřina Anna Jandová a skupina Legendy se vrací. Hlasování v této kategorii ukončí moderátor Libor Bouček přibližně v polovině přímého televizního přenosu a následně se diváci dozvědí jméno vítěze.

Během večera naživo vystoupí Lucie Bílá, Karel Gott, Xindl X, Tomáš Klus, Ewa Farna, Nightwork, Václav Neckář, Gabriela Gunčíková a Lukáš Adamec, Dara Rolins a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám