Hlavní obsah

Česko hledá SuperStar zaujalo polovinu diváků

Novinky, ATO - Mediaresearch, zaj

Na nový typ soutěžního pořadu Česko hledá SuperStar, který poprvé vysílala Nova ve čtvrtek od 21 hodin, bylo zvědavých 47 % diváků, což představuje 1,89 miliónu lidí. Je to vysoké číslo, ovšem Nova si je pojistila. První díl vysílala po oblíbené soutěži Chcete být milionářem?, který ve čtvrtek většinou sleduje nejméně 40 procent diváků.

Článek

Soutěž rozhodně nepropadla, SuperStar sledoval skoro stejný počet jako Milionáře, na nějž se dívalo 1,95 miliónu lidí. Z toho se dá vysoudit, že fanoušky Milionáře nová soutěž zaujala - zůstali u obrazovek a sledovali ji, mnoho dalších však nepřitáhla. Konkurence přitom nebyla nijak silná.

Úbytek diváků byl patrný jen na Primě. Ta po dalším pokračování reprízovaného seriálu Dynastie Nováků, na který se dívalo 23,4 procenta, nasadila Receptář prima nápadů. Ten si vybralo 21 procent lidí, což představuje 847 tisíc párů očí, o 130 tisíc méně než měl železničářský seriál.

Na ČT běžela od osmi detektivka Vyšetřování naslepo II , kterou upřednostnilo 22,5 procenta diváků, a ti si asi nechtěli nechat ujít konec dramatu. Dvojka vysílala přímý přenos z ME v krasobruslení , jenž upoutal 10 procent lidí u televizorů.

Zveřejněná čísla sledovanosti působí, jako by lidé nevěděli, že programy se dají v televizi přepínat. Jinak řečeno - skoro všichni zůstávají věrní té své televizi a jen zcela výjimečné programy - jako byla třeba Nemocnice na Kraji města po dvaceti letech nebo je Občanské judo - je od ní odpoutají. Česko hledá SuperStar se zatím takovým fenoménem nestalo, ale to se může změnit. První díl, byť měl umetenou cestičku, rozhodně nepropadl.

Nejsledovanější domácí televize doufá, že atraktivnost soutěže, která byla v zahraničí mimořádně populární, bude v dalších dílech ještě stoupat. Několik úvodních dílů totiž publikum sleduje sestřih záznamu z konkurzů, které se konaly v Ostravě, Brně a Praze, a teprve později přijdou na řadu živé soutěže. "S přibývajícími týdny přesuneme soutěž do atraktivnějšího času," uvedl náměstek pro program Pavel Zuna.

Anketa

Dívali jste se na pořad Česko hledá Superstar?
Ano
58,9 %
Ne
41,1 %
Celkem hlasovalo 377 čtenářů.

Reklama

Související články

Tři tisíce lidí se chce stát superstar

Více než 3 200 zájemců, převážně dívek ve věku mezi 16 až 20 lety, se přihlásilo do konkursu televize Nova na pořad Česko hledá SuperStar, z něhož má vzejít...

SuperStar se hledala v Brně

O víkendu vybírala čtyřčlenná porota v Kongresovém centru v Brně účastníky do televizní pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar. Z pátečního předkola...

Česko hledá SuperStar

Televizní soutěž "Česko hledá Superstar", kterou bude od února do června vysílat TV Nova, odstartovala. Prozatím se konají konkursy. Z ostravských kandidátů...

Výběr článků

Načítám