Hlavní obsah

Ve čtvrtek startuje internetový obchod Supraphonline

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká vydavatelská společnost Supraphon otevře ve čtvrtek nový digitální obchod s nahrávkami české hudby ze svého archívu i s novinkami. Nalézt jej lze na internetové adrese Supraphonline.cz.

Článek

Fanouškům poskytne možnost legálního stáhnutí zhruba 40 tisíc skladeb a více než dvou a půl tisíce alb z oblasti rocku, popu, mluveného slova a vážné hudby. „Chceme vyjít vstříc lidem, kteří mají zájem o českou hudbu,“ řekla Iva Milerová, ředitelka společnosti.

„Máme a jistě i budeme mít také spoustu nahrávek, které jsme nemohli nebo nebudeme moci vydat na fyzickém nosiči. Toto je cesta, jak je lidem nabídnout. Sortiment budeme samozřejmě neustále doplňovat. Některé starší věci se například teprve digitalizují. Postupujeme pozvolna.“

Album za 69, 99 a 129 korun

Supraphonline.cz nabídne kromě klasického formátu MP3 veškeré nahrávky v kompilačním formátu Flac, jenž poskytuje kvalitu záznamu srovnatelnou s kvalitou na CD nosičích.

Ceny se pohybují ve třech kategoriích. Jednotlivé písničky stojí 15, 20 a 25 Kč, alba pak 69, 99 a 129 Kč. V kvalitnějším formátu Flac jsou o zhruba 30 % dražší. Platit za zakoupenou hudbu lze mobilním telefonem, platebními kartami, prostřednictvím systému PayU, bankovním převodem, platbou prostřednictvím terminálů, předplaceným kreditem a dokonce i poštovní poukázkou. Celý server je v češtině a ke všem nabízeným písním i albům přináší podrobné informace.

„Jako exkluzivita je nyní ke koupi například kompletní digitální katalog nahrávek Hany Hegerové,“ uvedla Milerová. K ambicím nové služby pak dodala: „Byli bychom rádi, kdybychom za rok byli v takové pozici, že nebudeme muset chod serveru dotovat.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám