Hlavní obsah

Nikolaev natočí kmotra Mrázka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek začne natáčení filmu o Františku Mrázkovi nazvaného Příběh kmotra. Režisér Petr Nikolaev se v něm ponořil do světa kriminálníků s vazbami na politiky.

Článek

Média považují Mrázka za bývalého vládce podsvětí s vazbami na nejvyšší politiky. Zastřelil ho neznámý pachatel v lednu 2006. Podle bývalého šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana Kubiceho byl Mrázek zavražděn kvůli tahanicím o ústeckou potravinářskou firmu Setuza. Mrázek patřil k podnikatelům ovládajícím firmy kolem této společnosti.

Policie jej podezírala z řady trestných činů, včetně objednání vraždy. Nikdy ale nebyl z ničeho usvědčen, zřejmě měl kompromitující materiály na české politiky.

Natáčení začíná ve Voděradských bučinách u Jevan. Ve filmu hrají Andrej Hryc, Filip Kaňkovský a Marko Igonda. Scénář je inspirován bestsellerem Jaroslava Kmenty Kmotr Mrázek a napsal ho Petr Nikolaev.

Producent filmu David Rauch dodává: „Příběh kmotra je příběhem člověka, pro kterého nic nebylo problém. Peníze vnímal jako něco, pro co se stačí jen sehnout. V našem filmu budeme sledovat jeho neuvěřitelnou jízdu během třech posledních dekád až do chvíle, kdy se stal pro systém, jež vytvořil, problémem, žádajícím definitivní řešení…“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám