Hlavní obsah

Americká jazzová zpěvačka Diane Reevesová v Obecním domě

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká jazzová zpěvačka Diane Reevesová zazpívá v pražském Obecním domě 14. března. Tentokrát s sebou přiváží dva jazzové kytaristy.

Článek

Čtyřnásobná držitelka Grammy už u nás vystupovala na Strunách podzimu i Pražském jaru. Nyní přijede s projektem Strings Attached, ve kterém figurují kytaristé Romero Lubambo a Russell Malone.

„Zvolený program tito tři výjimeční hudebníci uvádějí jen zřídkakdy, v České republice to bude vůbec poprvé. Takřka intimní vystoupení plně rozvíjí hlasové schopnosti Dianne Reevesové, zároveň dává prostor vyniknout oběma kytaristům,“ řekl Marek Vrabec, umělecký ředitel festivalu Struny podzimu.

Komorní projekt Strings Attached vznikl před pár lety při nahrávání jejího zatím posledního alba When You Know, na kterém ji doprovodili mimo jiné právě Lubambo i Malone. Nadšení ze spolupráce pak vyústilo v samostatný projekt, který sklízí nadšené reakce publika i kritiky po celém světě. Navzdory úspěchům vystupují umělci v této sestavě velmi vzácně.

Vstupenky na Jarní Gala pro Struny podzimu je možné zakoupit v síti Ticketpro a také ve Festivalovém informačním a předprodejním centru Strun podzimu umístěném v hlavní pokladně Národního divadla. Ceny vstupenek začínají na 990 Kč. Více na www.strunypodzimu.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám